Diyarbakır

Diyarbakır'da Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği kuruldu

17:41 15 Mayıs 2016
Diyarbakır'da Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği kuruldu

Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağdur olan iş adamları Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneğini (SİDER) kurdu.

SİDER Başkanı Şükran Yılmaz, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Diyarbakırlı, Surlu olduklarını belirterek, buradan gitmeyerek ticaretlerine devam edeceklerini söyledi.

Sur'daki iş adamları olarak bir araya gelerek dernek kurduklarını belirten Yılmaz, şu an 250'yi aşkın üyeye ulaştıklarını ve ileride bunu 400'e çıkarmayı düşündüklerini kaydetti.

Derneğin çalışmalarını anlatan Yılmaz, "Sur ilçesinde bulunan toptancı ve imalatçı üyelerimiz adına devlet kurumları nezdinde ekonomik ve sosyal alanda girişimde bulunmak, dernek üyelerimizi devlet tarafından tahsis edilen bir alanda, 'Sur İmalatçı ve Toptancılar Sitesi' veya 'Diyarbakır Sur Tekstil Kenti' adı altında bir araya getirmek istedik." dedi.

Terör saldırılarının sadece kent ticaretini değil, bölge ticaretini de etkilediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Aramızda İran ve Irak ile ticaret yapan arkadaşlarımız vardı. Şu an o arkadaşlarımız, yok denecek kadar azaldı. Bu terör saldırıları sadece Sur'u etkilemedi, bütün bölgemizi etkiledi. Diyarbakır'la sınırlı kalmadı. Sur'daki olaylardan dolayı hem dışarıdaki müşterilerimiz ilimize gelmeye çekinir oldular, hem biz de oradan nakit akışımızı, para tahsilatımızı ve mal alışverişimizi yapamaz hale geldik. Esnaf, 4 ay değil, 2 ay daha kapalı kalmış olsaydı, bugün bu esnaflarımızın birçoğu dışarıya kayacaktı. İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep bunların birçoğu oralara gidecekti. Bunlar Diyarbakır'dan gittikleri zaman ticaret hayatı çöker."

Hiçbir zaman umutsuzluğa düşmediklerini belirten Yılmaz, "Önce Rabbimize, sonra devletimize güvendik. Her şeyi devletten beklemek değil, bizler de toplanıp elimizi taşın altına koyarak bir sivil toplum kuruluşu oluşturduk." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.