Diyarbakır

Suriyeli çocuklar piknikte gönüllerince eğlendi

18:09 25 Mayıs 2016
Suriyeli çocuklar piknikte gönüllerince eğlendi

İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Diyarbakır'da eğitim gören çoğunluğu yetim yaklaşık 270 Suriyeli çocuğu pikniğe götürdü.

Kayapınar ilçesindeki Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulunda Türkçe ve Arapça eğitim gören öğrenciler, Dicle Üniversitesi Piknik Alanında oyun oynayarak keyifli anlar yaşadı. Çuvalla zıplama, halat çekme ve yumurta taşıma gibi oyunların oynandığı etkinlikte, çocuklara hediye verildi.

İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, yaptığı açıklamada, Suriye'de yüz binlerce insanın katledildiğini belirterek, Türkiye'nin 3 milyonu aşkın mülteciye ev sahipliği yaptığına söyledi.

Türkiye'deki kimi mültecilerin kamplarda, kimilerinin ise kendi imkanlarıyla veya akrabalarının yanında kaldığını söyleyen Gökdemir, etkinliğe gelen çocukların yüzde 60'ının yetim olduğunu vurguladı.

Gökdemir, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim müfredatı çerçevesinde 270'e yakın çocuğumuz okullarda eğitim öğretim görmektedir. Suriye'deki şiddetle birlikte yaşanan travmanın yanında özellikle ilimizde son aylarda yaşanan çukur siyasetiyle beraber bu çocuklar daha büyük zulümler yaşadılar. Okullarından eksik kaldılar ve çatışma ortamında anlatılmayacak travmalar yaşadılar. Biz de İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bu çocukların acılarını yüreğimizde hissettik ve onların sıkıntılarını paylaştık. Onların acılarını bir nebze olsun dindirmek amacıyla piknik alanına getirdik."

Çocukların sevindiğini gördükçe kendilerinin de mutlu olduğunu ifade eden Gökdemir, çocukların sevinçlerini paylaşmak adına ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Suriyeli öğretmen Bilal Muhammed ise sabahın erken saatlerinde pikniğe gelerek kahvaltı yapıp çocuklarla oyunlar oynadıklarını anlattı.

Haftaya sınavlarının başlayacağını aktaran Muhammed, sınav öncesi çocuklara moral olması açısından iyi bir etkinlik olduğunu kaydetti.

Muhammed, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerden Mahmut Şeyhali de Türkiye'de olduğundan dolayı mutlu olduğunu, piknikte gönlünce eğlendiğini dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.