Diyarbakır

Ağabeyi ve arkadaşını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

18:05 26 Mayıs 2016
Ağabeyi ve arkadaşını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 5 ay önce uyuşturucu ticareti anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada ağabeyi ve arkadaşını silahla öldüren sanık hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Çınar ilçeci Beşpınar köyü yolu üzerinde 7 Ocak'ta vatandaşların 2 kişinin cesedini bulduğu kaydedilen iddianamede, cenazelerin Galip Gezginci ile Engin Şahinli'ye ait olduğunun tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, tutuklu sanık Mahsum Şahinli'nin olaydan 2 gün sonra güvenlik güçlerine ağabeyi Şahinli ve Gezginci'yi öldürdüğü gerekçesiyle teslim olduğu aktarılarak, sanık Şahinli'nin ifadesinde, petrol istasyonunda ağabeyi ile çalıştığını ve daha önce toprağa gömdükleri 250 kilogram esrarı, uyuşturucu ticareti yaptıkları maktül Gezginci'nin çaldığı iddiası üzerine Gezginci ile görüştüklerini öne sürdüğü belirtildi.

- Sanık öldürdüğü ağabeyinin cenazesine katılmış

Hırsızlık üzerine ağabeyi ve Gezginci'yi görüştürmek istediğini ileri süren sanık Şahinli, ifadesinde şunlara yer verdi:

"Ağabeyim ve Galip ile otomobile bindik. Ağabeyim ile Galip esrarın kaybolması konusunda tartıştı. Galip inkar edince aralarındaki tartışma büyüdü. Bir süre sonra Galip yumuşayarak 'tamam ben yaptım, pişmanım, esrarı geri vereceğim' diyerek esrarı sakladığı yere doğru götürdü. Tali bir yolda otomobilden indikten sonra Galip tabancayı belinden çıkarırken boğuştuk. Tabanca ateş aldı ve ağabeyim yere düştü. Şoka girdiğimde Galip olay yerinden kaçıyordu. Silahla 5-6 el ateş ederek Galip'i de vurdum. Tabancayı alarak şok halinde eve gittim. Jandarmanın haber vermesi ile olaydan haberdar oldular. Korktuğum için bir şey belli etmedim. Sonra ağabeyimi defin için Lice ilçesine götürdüm. Bir gün sonra ağabeyimin mezarı başında diğer ağabeyime olayı anlattım."

İddianamede, sanık Şahinli'nin ağabeyini öldürdükten sonra eve geldiği, daha sonra akrabaları ile ağabeyini aramaya çıktığı ve polise kayıp başvurusunda bulunduğu ifade edildi.

- İstenilen ceza

İddianamede tutuklu sanık Şahinli hakkında ağabeyi Engin Şahinli ve arkadaşı Galip Gezginci'yi "kasten adam öldürmek" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.