Diyarbakır

Mavi Marmara saldırısının 6. yılı

10:54 31 Mayıs 2016
Mavi Marmara saldırısının 6. yılı

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 6. yılı nedeniyle, olayda hayatını kaybeden Diyarbakırlı Ali Haydar Bengi mezarı başında anıldı.

Şehit Ali Haydar Bengi Derneği tarafından düzenlenen anma etkinliğinde bazı sivil toplum kuruluşları ve vakıf üyeleri, Yeniköy Mezarlığında bir araya gelerek Bengi ile saldırıda hayatını kaybedenler için Kur'an- Kerim okudu.

Şehit Ali Haydar Bengi Derneği Başkanı Aziz Adıgüzel, yaptığı açıklamada, Mavi Marmara'nın Filistinli kardeşlerinin yanında olabilmek için kardeşlik, özgürlük, kurtuluş, yardımlaşma ve dayanışma amacıyla yola çıktığını söyledi.

"İsrail’in Türkiye ile ilişkilerini yeniden düzenlemek adına, 'davaların mahkemelerden çekilmesi' teklifine Türkiye halkı ve sivil toplum kuruluşları olarak asla razı olmayacağız. Gazze'deki insanlık dışı abluka kalkmadan Mescid-i Aksa’daki işgal bitmeden bu davanın peşini bırakmayacağız." diyen Adıgüzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hukuk mücadelesinin yanında, Mescid-i Aksa, Gazze ve o bölgede zulüm gören kardeşlerimizin acıları son bulana kadar biz Mavi Marmara'yı nesillerimize aktarmaya devam edeceğiz. Mavi Marmara'yı Akdeniz'de engellemeyi düşünenler, karadan yürüteceğimiz Mavi Marmaralara hazır olsunlar."

- "Filistin mücadelesinin sesi olacağız"

Saldırıda hayatını kaybedenlerin unutulmadığını dile getiren Adıgüzel, "Şehitler Filistinli kardeşlerimizin direnişine direniş, gücüne güç, zaferine zafer katmaya vesile oldular. Onlardan biri de Şehit Ali Haydar Bengi idi. Şehit Bengi’nin, Kudüs-Filistin özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu 6. yılında bir kez daha dünyaya haykıracağız ve onurlu Filistin mücadelesinin sesi olacağız." diye konuştu.

Aydınlık Yarınlar Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Ay Der) Diyarbakır Şube Başkanı Ferzende Lale de Mavi Marmara'nın yola çıkış amacının bütün Müslümanların ortak sorunu olan Gazze'nin kurtuluşu ve özgürlüğü olduğunu kaydetti.

Bengi'nin bu amaçla Mavi Marmara kafilesine katıldığına işaret eden Lale, "Gazze ablukasının kaldırılması ve bu şehitlerin haklarının verilmesi mücadelesinin takipçileri olacağız." dedi.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Diyarbakır Temsilcisi Ahmet Yoldaş da "Rabbim bu şehadeti kardeşimize nasip ettiği gibi bize de nasip etsin. Sadece Gazze ve Filistin'de değil yeryüzünün bütün mazlumlarına inşallah bu el uzanacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.