Diyarbakır

Silopi'deki terör saldırısı

15:52 31 Mayıs 2016
Silopi'deki terör saldırısı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi detaylı otopsi için Şırnak Adli Tıp Kurumuna ailelerinin tepkisi üzerine belediyeye ait cenaze araçları yerine ambulanslarla gönderildi.

İlçe merkezinde akşam devriye görevi yapan zırhlı polis aracı 10. Cadde'de seyir halinde iken teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden İsa Torlak, Ekrem Birlik, Davut Yoksul ile 4 yaşındaki Halime Birlik'in Silopi Devlet Hastanesi'ndeki otopsisi tamamlandı.

Cenazelerin detaylı otopsi için Şırnak Adli Tıp Kurumuna gönderilmesi için hastane morgu önüne DBP'li Silopi Belediyesine ait cenaze araçları getirildi.

- Cenazelerin belediyenin aracıyla taşınmasına tepki

Morgdan çıkarılan cenazeler, cenaze araçlarına taşındığı sırada yakınları tepki gösterdi.

Bunun üzerine cenazeler Silopi Devlet Hastanesine ait ambulanslarla Şırnak'a gönderildi.

Şırnak Adli Tıp Kurumunda yapılacak otopsinin ardından cenazeler Silopi'ye getirilerek, burada defnedilecek.

Öte yandan, zırhlı araçtaki 5 polis ile aralarında 6 aylık bebeğin de bulunduğu 23 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemede saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tespit edildi.

Saldırının gerçekleştiği 10. Cadde'nin polis lojmanlarına yakın bir noktada olduğu, yol yapım çalışması nedeniyle polislerin bu güzergahı kullandığı belirtildi.

- Daha önce vatandaş ihbarıyla 2 saldırı girişimi önlendi

İlçede son 3 hafta içerisinde teröristlerce 2 kez daha saldırı girişimi olduğu, duyarlı vatandaşların ihbarı sayesinde ilçenin farklı yerlerinde rögar kapağına ve parke taşları arasına tuzaklanan patlayıcıların güvenlik güçlerince tespit edildikten sonra etkisiz hale getirildiği, böylece 2 saldırı girişiminin önlendiği öğrenildi.

PKK'lı teröristlerce saldırının gerçekleştirildiği yerin çocukların bisiklet sürdüğü, insanların aileleriyle gezdiği, vatandaşların yoğun olarak kullandığı bir yol olduğu ifade edildi.

Saldırının ardından hayatını kaybeden ve yaralanan çocuklardan geriye olay yerinde parçalanmış bisiklet ve çok sayıda ayakkabı kaldı.

Yapılacak hasar tespit çalışmasının ardından evleri ve araçları zarar gören vatandaşlara ödeme yapılacağı kaydedildi.

- Emniyet Müdürü Sel, olay yerinde incelemelerde bulundu

Emniyet Müdürü Celal Sel ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Müftüoğlu saldırının gerçekleştirildiği 10. Cadde'de incelemelerde bulundu. Sel ve Müftüoğlu daha sonra Silopi Devlet Hastanesinde tedavileri süren yaralı polis memurlarını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Sel, Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Ali Gök'ten yaralı polislerin durumuyla ilgili bilgi aldı.

Silopi ilçe merkezinde dün akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının, 10. Cadde'de ilerlerken, teröristlerce düzenlenen saldırıda İsa Torlak (68), Ekrem Birlik (52), Davut Yoksul ile 4 yaşındaki Halime Birlik'in yaşamını yitirmiş, zırhlı araçtaki 5 polis ile aralarında 6 aylık bebeğin de bulunduğu 23 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.