Diyarbakır

Diyarbakırlı yetim çocuklar piknikte bir araya geldi

18:32 31 Mayıs 2016
Diyarbakırlı yetim çocuklar piknikte bir araya geldi

Diyarbakırlı yetim çocuklar, aileleri ile birlikte piknikte bir araya gelerek doyasıya eğlendi.

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen program kapsamında, 200 yetim çocuk, Dicle Üniversitesi piknik alanında bir araya geldi.

Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah Resulünün yetimleri sevindirdiği gibi kendilerinin de sevindirmesi gerektiğini belirtti.

Gayelerinin, yetimleri bu tür etkinliklerde ve pikniklerde bir araya getirmek olduğunu belirten Tekdal, "Onların bu anlamdaki ihtiyaçlarını temin etmektir. İnsani ve fıtri olarak bu ihtiyaçlarını temin etmeyi hedeflemekteyiz. Bu buluşma, hem yetimlerin birbirleriyle kaynaşması hem de aynı zamanda bu ihtiyaçlarının giderilmesi için gerçekleştirdik." dedi.

Yaklaşık 200 kişilik yetim ailesiyle birlikte pikniğe geldiklerini ifade eden Tekdal, şunları söyledi:

"Bu konuda yetimler mahrumdur. Anne babası olan çocuklar eğlenip gezebiliyorlar, bu tür piknikleri gerçekleştirebiliyorlar. Fakat yetimlerin bu tür anlamda desteğe ihtiyaçları var. Yetimleri sadece maddi konuda doyurmak yetmez, manevi anlamda da bu tür ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Bu nedenle yetimlerin bu tür ortamlarda mutlu olduklarını gözlemliyoruz. Amacımız da, onları bu anlamda mutlu etmek."

Piknikte kendisi gibi yetim çocuklarla tanışıp arkadaş olduklarını söyleyen Yusuf Kaya (10), " Hayatımda ilk defa böylesi ortamda bulunduğumdan dolayı çok mutluyum. Keşke bütün yetim çocuklar ile bir arada böyle toplansak. Büyüyünce yetim çocukları sevindirip onlara iyilik yapacağım." diye konuştu.

Anneleriyle ile birlikte pikniğe katılan İrem Erkan (8) ve Hicret Kaya (12), hayatlarında ilk defa bulundukları bu ortamda çok eğlendiklerini kaydetti.

Bir yıl önce kocasını kaybeden Mekia Bars de iki çocuğuyla birlikte pikniğe katıldığını anlatarak, çocuklarının temiz hava alıp eğlendiklerini dile getirdi.

Annesiyle birlikte pikniğe katılan Muhammed Efe (10) ise, futbol oynayıp uçurtma uçurdukları için çok mutlu olduklarını aktardı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.