Diyarbakır

Karne alan öğrencilere ödül

16:26 17 Haziran 2016
Karne alan öğrencilere ödül

Batman, Mardin'in Kızıltepe ilçesi ve Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde karne sevinci yaşayan öğrenciler, lunapark bileti, ücretsiz tıraş ve kitapla ödüllendirildi.

Batman'da lunapark işletmecisi Nejdet Nasıroğlu, bölge illerinde yaşanan terör olaylarından dolayı evlerini terk ederek, kentte yerleşen öğrencilerin de aralarında bulunduğu 40 bin öğrenciye karne hediyesi olarak 40 bin lunapark bileti dağıttı.

Okulları gezerek okul idarecilerine biletleri veren Nasıroğlu, amacının öğrencilere moral kazandırmak olduğunu söyledi. Nasıroğlu, "Çocuklarımızı mutlu görmek bizlerin de mutlu olmasını sağlıyor." dedi.

- Mardin

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde de kuaförlük yapan Serdar Ulutaş, takdir ve teşekkür belgesi alan başarılı öğrencileri ücretsiz tıraş ediyor.

Ulutaş, 26 yıldır bu işi yaptığını anlatarak, "Geleceğimiz olan çocuklara başarıyı ödüllendirmek için teşekkür takdir alana saç tıraşı hediye ediyoruz. Çocuklar seviniyor, en güzel mesaj çocukların gözlerindeki mutluluğu görmek. Bu uygulama geleneksel olarak sürekli devam edecek." ifadelerini kullandı.

Takdir belgesi alan İbrahim Özmen Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ahmethan Yaşin, böyle bir uygulamadan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

- Diyarbakır

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için "Karneni Getir, Kitabını Götür" kampanyası düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, kampanyayı 2 yıldır düzenlendiklerini aktararak, bu kapsamda geçen yıl 5 bin kitabı çocuklarla buluşturduklarını belirtti.

Bu yıl kampanyayı planlamadıklarını, ancak geçen yılki kampanyayı unutmayan öğrencilerin kitap talebinde bulunduğunu bildiren Ak, bunun üzerine kampanyanın tekrarını düzenlediklerini anlattı.

Bu yıl kampanya kapsamında 10 bin kitap dağıtacaklarını ifade eden Ak, şöyle konuştu:

"Öğrencilerde gördüğümüz ışıltı ve aldığımız ilhamla kampanyayı sürdürüyoruz. 10 bin kitap ana okul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik yüz temel eser. Karnelerini alan öğrenciler kitapları da almak için müdürlüğü geliyor. Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Birlik ve beraberlik içerisinde değişen, gelişen, özgür düşünen topluma faydalı bireyler olmaları için kitap okuma alışkanlığından başlamamız lazım. Bir ülkenin en iyi savunma yolu eğitimdir. Eğitime önem verilmesi için biz de sosyal projelerimizi sürdürüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.