Diyarbakır

Dicle Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru

20:40 28 Haziran 2016
Dicle Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru

Dicle Üniversitesi (DÜ) rektör adayı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, üniversitenin Türkiye ve dünyada bireysel değil çok ciddi kurumsal başarılara ulaştığını birlikte göreceklerini bildirdi.

Çelen, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin dünya bilim platformlarında adından söz ettiren akademisyen sayısının artmasının, araştırmacıların teşviki ve önlerindeki bürokratik engellerin kaldırılmasına bağlı olduğunu aktardı.

Rektör seçilmesi durumunda akademisyenlerle yan yana yürüyeceklerini ve her koşulda kendileriyle olduklarını hissettireceklerini belirten Çelen, DÜ'nün dünya çapındaki kurumlar arasında yer almasının akademisyenlere bağlı olduğunu ifade etti.

Çözüm bekleyen problemleri çözebilmek ve tüm paydaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yola çıktıklarını vurgulayan Çelen, şunları kaydetti:

"Bilimsel bilgi üretimi, sanatta başarı, etkin ve verimli bir eğitim-öğretim için iyi koşullarda çalışılması halinde verimli ve başarılı olunabileceği inancındayız ve bunu sağlamak istiyoruz. Ortaya koyduğumuz ilkeler doğrultusunda, hedeflerimizden sapmadan değerli akademisyenlerimizle bu yürüyüşü tamamlamak arzusundayız. Bu ilkeler ve hedefler doğrultusunda birlikte çalışmamız halinde Dicle Üniversitesinin Türkiye ve dünyada bireysel değil çok ciddi kurumsal başarılara ulaştığını birlikte göreceğiz."

Çelen, yapılacak seçimin akademisyenlere yakışır ve centilmenlik ölçüleri içinde geçmesini diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.