Diyarbakır

Terör mağdurlarına iftar sonrası çay ikramı

13:21 30 Haziran 2016
Terör mağdurlarına iftar sonrası çay ikramı

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Ulu Cami önünde kendileri için kurulan iftar çadırında oruçlarını açan terör mağdurlarına, ÇAYKUR'un gezici aracından çay servisi yapılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonla PKK'lı teröristlerden arındırılan Sur'da, terör mağduru vatandaşlara destek sürüyor.

Valilik ve İl Müftülüğünce Ulu Cami önünde kurulan iftar çadırında oruçlarını açan vatandaşlara, ardından ÇAYKUR tarafından çay ikram ediliyor.

Gezici araçla, Sur'daki bir caminin önünde, teravihten çıkan vatandaşlara da çay servisi yapılıyor.

ÇAYKUR Güneydoğu Anadolu Bölgesi Satış Müdürü Serdar Nasır, AA muhabirine, bölgedeki insanlara, "kaçak çay" alışkanlıklarını değiştirmek amacıyla gezici araçlarla çay ikramında bulunduklarını söyledi.

Ücretsiz çay servisi sırasında kaçak çayın zararlarına ilişkin de vatandaşları bilgilendirdiklerini anlatan Nasır, ancak en önemli amaçlarının, Sur'daki terör mağdurlarına "iftar çayı" ikram etmek olduğunu belirtti.

Ramazanın ilk gününden bu yana alanda hazır bulunduklarını dile getiren Nasır, "Ramazan boyunca terör mağduru vatandaşlarımıza yaklaşık 70 bin bardak çay ikram edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de her zaman terör mağdurlarının yanında olacağız." dedi.

Nasır, ramazan sonrasında da gezici araçlarla kentte çay ikramını sürdüreceklerini kaydetti.

- Vatandaşlar ikramdan memnun

Vatandaşlardan Sabahattin Aslan ise yemeğin yanı sıra çay ikramı yapılmasının güzel bir hizmet olduğunu belirterek, "İftardan sonra 4-5 bardak içiyorum. Uygulama çok güzel, devam etmesini istiyoruz. Bu destekleri sunanlara minnettarız." diye konuştu.

Remzi Canbey de iftarda yemek, sonrasında çay ikram edilmesinden mutluluk duyduklarını bildirdi.

Mustafa Aslan, iftardan sonra sıkça çay içtiklerini anlatarak, "Vatandaşlara bu hizmeti sağlayanlardan Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.