Diyarbakır

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

23:40 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini engellemek için hayatını kaybedenler için saf tuttu. Vatandaşlar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından dua etti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, burada yaptığı konuşmada, yapılan darbe girişimine karşı tüm halkın kendi iradesine sahip çıktığını belirtti.

Şehit olanları rahmetle andığını ifade eden Bal, şöyle konuştu:

"Önceki darbelerde siyaset hep teslim oldu ve bu teslimiyetten sonra halkı sokağa dökmediler. Halk bizimle, Cumhurbaşkanımız ile beraberdir. Bugün demokrasi günüdür. 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçecek ve 78 milyon halkın gerçekleştirdiği bu başarı, darbecilere karşı yapılan dik duruş, demokrasi ve dünya tarihine yazılacak."

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ise 15 Temmuz gecesinde bir destan ve tarih yazıldığını ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan'ı ve kutlu davayı susturmak için bir hile planlandığını söyleyen Akar, milletin meydanlar ile caddeleri doldurarak darbecileri durdurduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "çekilin" talimatı verene kadar meydanlarda olacaklarını dile getiren Akar, meydanları boş bırakmayan vatandaşlara, sivil toplum kuruluşlarına ve diğer siyasi parti teşkilatlarına teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından İl Başkanlığı önünde bekleyen vatandaşlar söylenen ilahilere eşlik ederek, darbeciler aleyhine slogan attı.

Parti önündeki vatandaşların bekleyişi sürüyor.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.