Diyarbakır

Bismil, Kızılay bölge toplantısı

14:08 02 Eylül 2016
Bismil, Kızılay bölge toplantısı

Bismil Kızılay şubesi tarafından organize edilen Kızılay bölgesel bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bismil Kızılay şubesi tarafından organize edilen toplantıya Bismil’de faaliyette bulunan STK’lar ile Kızılay Diyarbakır-Batman merkez ve ilçe şube başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Bismil Kızılay Şube Başkanı Sedar Zorooğlu, bölgede yaşanan sıkıntılara deği̇ndi̇.

Kızılay'ın bögede bir çok farklı alanda faaliyetlerde bulunduğunu belirten Zorooğlu şöyle konuştu:

"Yönetimde olan arkadaşlarımızla, gönüllü arkadaşlarımızla hep beraber el ele verip sokaklara indik mahallere indik kapı, kapı dolaşıp insanlarımızı kucakladık dertlerini dinledik elimizden geldikçe sorunlarını sıkıntılarını çözmeye çalıştık. Artık insanlar bizi gördüğünde bizi kucaklıyor kapımızı çalıyorlar ve bize dualarda bulunuyorlar. Bu bizi çok sevindiriyor."

Batman Türk Kızılay Şube Başkanı Ali Tezdiğ de 15 Temmuz darbe gecesinde Kızılay ailesi olarak meydanlarda olduklarını ve demokrasi nöbetlerine destek verdiklerini ifade etti.

Kızılay’da çalışan hemşire ve memurların eş tayin istemelerine karşı olduklarını belirten Tezdağ "Eş tayini Kızılay kan birim merkezinde çalışan hemşirelerimiz, memurlarımız var. Eş durumunda tayin isteyip gidenler var, bununla ilgi merkeze bildirip diretiyoruz eş durumundan kimse buradan tayin isteyip gitmeyecek." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.