Diyarbakır

Şehitlerimizi uğurluyoruz

12:42 27 Eylül 2016
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Mardin'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan (28) için tören düzenlendi.

7. Kolordu Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, özgeçmişi okundu, dua edildi.

Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, tarihin her evresinde insanlığı, uygarlığı ve adaleti ile tüm insanlığa örnek teşkil eden asil Türk milletinin, her türlü felaket karşısında büyük bir sabır gösterdiğini, vatanı söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini belirterek, gerektiğinde bu uğurda binlerce şehit verildiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyeceğine dikkati çeken Çelikkollu, bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Çelikkollu, şöyle konuştu:

"Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar ki Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz."

Törenin ardından şehit Alpaslan'ın cenazesi memleketi Adana'ya uğurlandı.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kadircan Kottaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, vali yardımcıları, kaymakamlar, mülki idare amirleri ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Mardin'de PKK'lı teröristlerin Kızıltepe-Derik karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı askerleri ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmiş, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan ağır yaralanmıştı. Alpaslan kaldırıldığı Derik Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde şehit düşmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.