Diyarbakır

TÜGVA'dan Halep'teki saldırılara protesto

18:48 27 Eylül 2016
TÜGVA'dan Halep'teki saldırılara protesto

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır Şubesi tarafından son günlerde Halep'te yaşanan saldırılar basın açıklamasıyla protesto edildi.

TÜGVA Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Erdem, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Suriye’de her gün ayrı bir insanlık dramının yaşandığıni belirtti.

Kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınların katledildiğini, milyonlarca insanın yerlerinden, yurtlarından ayrılmak durumunda kaldığını anımsatan Erdem, "Bombaların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan küresel sömürü ülkeleri arasında değişirken; ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir." dedi.

Erdem, şunları kaydetti:

"Bizler, Müslümanlar olarak masum insanların ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz, ancak Batı'da öldürülen 5 kişi ile savunmasız halde bombardıman altında katledilen çoğu çocuk ve kadın 500 kişinin ölümünün dünya kamuoyunda edindikleri yer hepimizin malumudur. Gösterdiğimiz bu hassasiyeti diğer milletlerden de insanlık namına beklemekteyiz."

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni, dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak gördüklerini aktaran Erdem, yeniden en güçlü şekilde adil ve yaşanabilir bir dünya için çalışmaya ve sömürü ülkelerini lanetlemeye devam edecekleri ifade etti.

Halep'teki saldırıları lanetleyen Erdem, "Afrika bizim kapı komşumuzdur, Doğu Türkistan, Irak, Bosna, Endülüs, topyekun kıyıma uğrayan Suriye bizim öz coğrafyamızdır. Filistin bizim ciğerimiz, Mekke bizim kalbimizdir. Kurulacak yeni bir adil dünyanın harcı, Halep’te bombardıman enkazından çıkarılan parçalanmış bebeğinin cesedini kucağına alan annenin akıttığı gözyaşıyla karılacaktır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.