Diyarbakır

Dünya Hayvanları Koruma Günü

12:42 05 Ekim 2016
Dünya Hayvanları Koruma Günü

Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği organizasyonla, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlık yetkilileri ile bazı ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Hayvan Barınağını gezdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Aydın Ketani ile Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serhat Aslan'ın da katıldığı etkinlikte konuşan İl Şube Müdürü Erdal Seven, Türkiye'de Hayvanları Koruma Derneği'nin 1908 yılında kurulmasıyla düzenli olarak hayvan sorunlarıyla ilgilenilmeye başlandığını söyledi.

Hollanda'nın başkenti Lahey'de 1931 yılında toplanan Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu'nun 4 Ekim gününü "Dünya Hayvanları Koruma Günü" ilan ettiğini dile getiren Seven, şöyle konuştu:

"4 Ekim günü Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle ilimizde yaşayan vatandaşların dikkatini bu konuya çekmek için hazırladığımız afişler şehrimizin çeşitli yerlerindeki billboardlarda, okullarda ve okul servisi yapan araçlarda sergiledik. Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Odası Başkanlığı ile görüşülerek hazırladığımız afişlerin ve hayvan sevgisi temalı oto kokularının öğrenci servislerine asılması sağladık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.