Diyarbakır

Katledilmeseydi 5 ay sonra Umre'ye gidecekti

12:29 07 Ekim 2016
Katledilmeseydi 5 ay sonra Umre'ye gidecekti

ÖMER YASİN ERGİN - HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine, 6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde Diyarbakır'da katledilen Hasan Gökguz'un Umre'ye gitmeyi planladığı öğrenildi.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kurban Bayramında ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken arkadaşları Yasin Börü, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş ile katledilen Hasan Gökguz'un, Umre'ye gitmeyi çok istediği, bu nedenle bir dergiye abone olarak kampanyaya katıldığı belirtildi.

Gökguz'un babası Mehmet Gökguz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölene kadar oğluna yapılan işkenceleri unutmayacağını, oğlunu morgda ilk gördüğü esnada şuurunu kaybettiğini, o günden sonra kendisinde unutkanlık başladığını bildirdi.

İki yıl geçmesine rağmen yaşadıkları acının hiç azalmadığını ifade eden Gökguz, geride kalan iki torununun sürekli "Babamızı çok özledik" dediklerini anlattı.

- Umre'ye gitmek istiyordu

Gökguz, oğlunun bir dergi aracılığıyla başlatılan Umre ödüllü kampanyaya katıldığını ve çekilen kura sonucu Umre'yi gitme hakkı kazandığını anımsattı.

"Oğlum katledilmeseydi, 5 ay sonra Umre'ye gidecekti." diyen Gökguz, şöyle devam etti:

"Bir gün oğlumun dükkanına gittiğimde baktım oynuyor, zıplıyor beni görünce birden bağırdı 'Baba ben Umre'ye gidiyorum' dedi. Çok sevinmişti, sürekli gülüyordu. Bir dergi kampanya düzenlemişti ve kim dergiye abone olmaya devam ederse kurada ismi çıkanları Umre'ye gönderiyorlardı. Oğlum da dergiye abone olmuştu. Kurada onun ismi çıktı. O gün geldiğinde onun yerine ben, eşim, gelinim ve torunlarım Umre'ye gittik. Kampanyayı düzenleyen şirket Hasan'ın yerine hepimizi Umre'ye gönderdi."

Umre'de oğlu ve tüm Müslümanlar için dua ettiğini, dünyadaki en büyük acının evlat acısı olduğunu dile getiren Gökguz, "Bayram geldiği zaman gelip elimizi öpüp, bayramımızı kutluyordu. O öldükten sonra kimsemiz kalmadı." dedi.

- Geriye kol saati kaldı

Gökguz, oğlu katledilmeden kısa bir süre önce gelininin oğluna bir kol saati hediye ettiğini belirterek, oğlu öldürüldükten sonra bir kişinin saatini kolundan çaldığını, polislerce bu kişinin yakalandığını, saatin de bulunduğunu kaydetti.

Gelini ile emniyette gittiklerini ve bulunan saati gördüklerini bildiren Gökguz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Saati çalan kişi de şu an tutuklu. Saat halen güvenlik güçlerinde. Gelinim ve bizim için o saat çok değerli. Oğlum katledildikten sonra üzerinden o saat ve bir şeker dışında bir şey çıkmamış. Bu saati geri istiyoruz. Evimizin bir köşesine asacağız. Oğlumdan kalan tek şey o. 2 çocuğu da bizlere hediyedir. Avukatlar, emniyete sormuş onlar da 'Henüz bu saatle işimiz var, size geri vereceğiz' demişler."

Gökguz, 6-7 Ekim olaylarında vatandaşları sokağa davet edenlerin ve azmettirenlerin de yargılanmasını isteyerek, hiç kimsenin böyle bir evlat acısıyla imtihan edilmemesi temennisinde bulundu.

Gökguz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben adalet istiyorum. Benim oğlum fakirlerin karnını doyurmak, onlara bir parça et ulaştırmak adına sokaklardaydı. Onlar gibi yağmalamak, milleti öldürmek için sokakta değildi. En büyük suçlu yöneticilerdir. Selahattin Demirtaş'ı da yakalasalar diğerleri bir şey yapamazlar. Selahattin Demirtaş sürekli çıkıp tehditler savuruyor ama kimse onu yakalamıyor. Eğer bunlar da yargılanırsa bizler çok mutlu oluruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.