Diyarbakır

FETÖ mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

16:19 13 Ekim 2016
FETÖ mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nedeniyle 28 Şubat sürecinde kendilerinin ve yakınlarının ceza evine girdiğini belirten bir grup, yeniden yargılanma taleplerini ifade ettikleri mektupları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a gönderdi.

Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'ndeki PTT şubesinde, "28 Şubat Mağdurları Aileleri İnisiyatifi" adı altında bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Asuman Yapıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşine mektup gönderdiklerini belirtti.

Yapıcı, mahkumlarının suçsuz bir şekilde 23 yıldır cezaevinde yattıklarını ifade ederek, " Onları oraya mahkum edenler şu anda FETÖ'den cezaevinde bulunan hakim ve savcılardır." dedi.

Cezaevine giren FETÖ'cü savcı ve hakimlerin verdikleri kararların yanlış olduğunu anlatan Yapıcı, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın sürekli mustazaf ve mazlumların yanında zalimlerin karşısında olduğunu biliyoruz. Onun için ondan ve Başbakanımızdan mahkumlarımızın tekrar yeniden yargılanmalarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini rica ediyoruz." Sayın Cumhurbaşkanım bizleri de görün, bizim dosyaları da inceleyin. Ne kadar suçsuz ve masum yere yattıklarını göreceksiniz. Bir an önce bu mağduriyetimizi giderirseniz çok seviniriz."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.