Diyarbakır

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon

20:02 04 Kasım 2016
İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin, "Birçok dönemde barışı, demokrasiyi ve özgürlük şiarını yükselterek çıktık. Bu kararlılıkla değerlendirmelerimizi yapacağız. " dedi.

Terör soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan ve getirildiği Diyarbakır'da, tutuklama talebiyle sevk edildiği 2. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Önder, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Demirtaş ve Yüksekdağ ile bazı HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını eleştiren Önder, şunları kaydetti:

"Başta eş başkanlarımız olmak üzere birçok vekil arkadaşımız tutuklandı. Bu kararın hukukiliğinden, adilliğinden bahsetmenin hiçbir imkan ve ihtimali yok. Tamamen politik düzlemde, demokratik siyaset alanını, barış umudunu ve ortak yaşam idealini sıfırlayacak, bunu da iradi olarak yapacak bir tutum ile karşı karşıyayız. Birçok dönemde barışı, demokrasiyi ve özgürlük şiarını yükselterek çıktık. Bu kararlılıkla değerlendirmelerimizi yapacağız."

Önder'in açıklamasının ardından Demirtaş'ın yazdığı not avukatı tarafından okundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.