Diyarbakır

PKK terörü ikinci kez vurdu

11:31 05 Kasım 2016
PKK terörü ikinci kez vurdu

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN - Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği katliamda yakınlarını kaybeden Tanışık köyü sakinlerini terör ikinci kez vurdu.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen, 2 polisin şehit düştüğü, 7 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda yaralananlar arasında, Tanışık Köyü sakinlerinin akrabaları da bulunuyor.

Dürümlü katliamında 2 kardeşi, 8 kuzeni, amcası ve 5 yeğenini kaybeden, Bağlar'daki terör saldırısında da biri bebek, 3'ü çocuk 8 akrabası yaralanan Hacı Çelebi Yaman, yaşadığı acıyı AA muhabirine anlattı.

- "Terör örgütü canımızı yakmaya devam ediyor"

Yaman, PKK'nın gerçekleştirdiği son saldırı ile terörün hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi. Terörün en çok sivillere zarar verdiğine işaret eden Yaman, terör örgütü PKK'nın hain bir şekilde saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

Yaman, terörden bir kez daha zarar gördüklerine dikkati çekerek, "Terör örgütü canımızı yakmaya devam ediyor. Neyin davasını yapıyorlar, amaçları nedir, bunu bilmek istiyoruz. Bir vatandaş olarak söylüyorum, sivilleri katlederek nereye varacaklar? 'Sivilleri öldürmüyorum.' diyorsun ama hedefte hep siviller var. Bu vahşeti, caniliği nereye kadar sürdürecekler? Yeter! Diyorlar ki, 'Bu halkı savunuyoruz.' Ama bu halkı katlediyorsunuz. Diyecek laf bulamıyorum." ifadelerini kullandı.

- "Terör örgütlerini lanetliyorum"

Teröristlerin sivillerin canını yakmaya devam ettiğini vurgulayan Yaman, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu da benim acım. Ülkenin neresinde olursa olsun hepsi benim acımdır. Köydeki herkes akraba ve terör örgütü canımızı yakmaya devam ediyor. Yüreğimiz yanıyor ama elimizden bir şey gelmiyor. Taziyemiz hala devam ediyorken üstüne bu da geldi. Ne yapacağız, bilemiyoruz. Terör örgütlerini lanetliyorum. Kimin maşalığını yapıyorlar, kime hizmet ediyorlarsa bilmek istiyoruz. Yaralanan akrabalarım arasında biri 6 aylık bebek, 6, 10 ve 12 yaşlarında çocuklar da vardı. Bunlar özelikle de sivilleri hedef alarak saldırıyı yaptılar. Böyle katliamlar yapılmaz, çocuklar ölmesin, yazıktır artık."

Akrabalarının evde kahvaltı yaptığı sırada patlamanın meydana geldiğini anlatan Yaman, saldırının trafiğin en yoğun olduğu esnada gerçekleştirilmesinin sivillerin hedef alındığını gösterdiğini aktardı.

- Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinden gaspettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Tanışık'a getiren PKK'lı teröristlerle durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmıştı.

Vatandaşların köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket eden ve köylüler tarafından takibe alındığını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.

16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.