Diyarbakır

Diyarbakır'da belediyeden 191 kişiye kıyafet yardımı

17:56 20 Şubat 2017
Diyarbakır'da belediyeden 191 kişiye kıyafet yardımı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte ihtiyaç sahibi 191 kişiye kıyafet yardımında bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geliştirdiği sosyal projelerle ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara destek vermeye devam ediyor.

Yenişehir ilçesindeki Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yer alan Giysi Bankası’na son üç ayda gelir düzeyi düşük 191 kişi başvurdu. Başvuruların ardından 191 kişiye randevu sistemiyle ihtiyaç duydukları, mont, iç çamaşır, pantolon, gömlek, tişört, kazak, çorap, ayakkabı ve eşofman paketlenerek teslim edildi.

Belediye tarafından oluşturulan tespit komisyonunun, mahalle muhtarlarının bildirdiği ve gelen bireysel başvurular doğrultusunda ihtiyaç sahiplerini belirlediği ve ihtiyaç sahiplerine Giysi Bankası aracılığıyla yazlık ve kışlık olmak üzere yılda 2 defa giysi yardımında bulunulduğu belirtildi.

Bu arada, Giysi Bankasına bağışta bulunmak isteyen hayırsever kişi ve kuruluşların, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardım Şube Müdürlüğü’nün belirlediği yönetmelik çerçevesinde kıyafet yardımında bulunabileceği, yardımdan yararlanmak isteyenlerin de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne başvurabilecekleri kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.