Diyarbakır

Otogarda kurulan güneş santrali bitme aşamasına geldi

18:06 20 Şubat 2017
Otogarda kurulan güneş santrali bitme aşamasına geldi

İçişleri Bakanlığınca, kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri'nin (DİŞTİ) elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanması için kurulmaya başlanan güneş enerjisi santralinin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılmasına yönelik başlattığı çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda DİŞTİ'nin elektrik ihtiyacının karşılanması için otogarın açık otopark bölümünde geçen yıl temeli atılan ve 3 milyon 940 bin lira yatırım bedelli güneş enerjisi santralinin yüzde 70 oranında tamamlandığı kaydedilen açıklamada, saatte 600 KW elektrik üretim kapasitesine sahip olan santralin mart ayında bitirilerek enerji üretimine geçmesinin palanlandığı dile getirildi.

Açıklamada, her biri 310 wat gücünde 2 bin 160 güneş panelinden oluşacak santralle üretilecek enerji sayesinde, DİŞTİ'nin tüm elektrik ihtiyacının karşılanabileceği, artan enerjinin de şehir şebeke hattına aktarılarak Dicle EDAŞ’a satılacağı belirtildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.