Diyarbakır

Diyarbakır Valisi Aksoy:

13:45 21 Şubat 2017
Diyarbakır Valisi Aksoy:

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Bölgemizde yeni yatırımların gerçekleştirmesi adına yürüttüğümüz çalışmalar var. Tekstil Organize Sanayi Kuruluşu'nda alt yapısıyla ilgili ihale hazırlığı noktasındayız. Mevcut OSB'yi genişletme, yeni OSB'ler kurmayla ilgili çalışmalarımız var." dedi.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB) ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfının (MEKSA) iş birliği ile yürütülen, Türkiye ve AB tarafından finanse edilen "DESOB Girişimcilik ve İş Danışmanlığı Merkezi Projesi"nin kapanış toplantısı ile "İstihdamla Genç İşsizlik Sorununun Çözülmesinde Meslek Kuruluşlarının Rolü Semineri" düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Aksoy, Diyarbakır'da iş dünyasının daha iyi bir noktaya gelmesi, istihdamın artırılması ve ekonomik gelişmenin sağlanması adına bütün sivil toplum kuruluşları ve odalarla iş birliği halinde çalışmalar yapıldığını söyledi.

- Cazibe Merkezleri Programı

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında, kente daha fazla yatırımcı çekmek için kurum ve kuruluşlarla birçok çalışmayı birlikte yürüttüklerini dile getiren Aksoy, daha fazla yatırımcı gelebilmesi için Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından farklı illerdeki iş adamlarına bölgenin avantajlarının anlatıldığını belirtti.

Aksoy, program kapsamında yatırımcılar için belirlenen başvuru süresinin 27 Şubat'ta tamamlanacağına işaret ederek, bu kapsamda yatırım yapmak isteyen iş adamlarının bu tarihe kadar başvuru yapmaları gerektiğini dile getirdi.

İstihdamın artırılması için işsizlerin eğitilmesi ve belirli bir niteliğe kavuşturulmasının büyük önem taşıdığına dikkati çeken Aksoy, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi Diyarbakır'da da Avrupa Birliğine sunulan projeler sonucu sağlanan katkılarla birçok faaliyet gerçekleştirilmektedir. Özellikle Diyarbakır'da 2013-2016 yıllarında 38 kamu kurum ve kuruluşunun projesine yaklaşık 8,4 milyon avro kullanıldı. Karacadağ Kalkınma Ajansımız 3 projede yaklaşık 10 milyonluk bir kaynak kullanmakta. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bölgeye yönelik yaptığı çalışmalarda yaklaşık 78 milyonluk bir kaynağın yine AB kapsamında bölgeye yapılan yatırımlarda kullanıldığını ifade etmek isteriz. Sivil toplum kuruluşlarımızın da 8 projesine 350 bin avroluk kaynak sağlandı. Toplamda 98 milyonluk bir kaynağı bu 3 yıl içinde Diyarbakır'da yürütülen çeşitli projelerde kullanmış durumdayız."

- "Diyarbakır önemli bir potansiyele sahiptir"

Aksoy, Diyarbakır'ın genç nüfusa sahip olduğunu vurgulayarak, bu genç nüfusun istihdama dönük hazırlanmasının herkesin görev ve sorumluluğunda olduğunu aktardı.

"Diyarbakır önemli bir potansiyele sahiptir." diyen Aksoy, şunları kaydetti:

"Bölgemizde yeni yatırımların gerçekleştirmesi adına yürüttüğümüz çalışmalar var. Tekstil Organize Sanayi Kuruluşu'nda alt yapısıyla ilgili ihale hazırlığı noktasındayız. Mevcut OSB'yi genişletme, yeni OSB'ler kurmayla ilgili çalışmalarımız var. Amacımız burada daha fazla yatırım ve istihdamı destekleyecek bütün çalışmaları kurumlarımızla ortaya koyabilmek."

DESOB tarafından yürütülen projenin istihdam ve yatırımın artırılması için kentte yapılan çalışmalara katkı sunacağını ifade eden Aksoy, projeye katkı sunanlara teşekkür etti.

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu da yürütükleri proje hakkında katılımcılara bilgi sundu.

Vali Aksoy, proje kapsamında eğitim alan kursiyerlere sertifikalarını verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.