Diyarbakır

Diyarbakır Müftülüğünden dolandırıcılara karşı uyarı

18:31 23 Şubat 2017
Diyarbakır Müftülüğünden dolandırıcılara karşı uyarı

Diyarbakır Müftülüğü, son dönemde il, ilçe müftülükleri, Diyanet Vakfı, cami ve Kur’an kursları adına bağış alma ve ürün satma gibi bir uygulamalarının olmadığını ifade ederek, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Diyarbakır Müftülüğünden yapılan açıklamada, konu hakkında kendilerine ihbarların geldiğine dikkat çekilerek, söz konusu dolandırıcıların görülmesi halinde kimlik sorulması ya da polise ve müftülüğe haber verilmesi uyarısında bulunuldu.

Müftülüğün bağışları makbuz karşılığında alındığı belirtilen açıklamanın devamında şu uyarılarda bulunuldu.

“Son zamanlarda il ve ilçe müftülüklerimizin, Diyanet Vakfımızın, camilerimizin ve Kur’an kurslarımızın adı kullanılarak bazı kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızdan Elif-ba, Kur’an-ı Kerim veya dini kitapların satışı, cami yardımı ile fitre, zekat bağışı gibi değişik yöntemlerle bağış toplandığı ve bu yolla dolandırıcılık yapıldığı ihbarları tarafımıza gelmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olan müftülüklerin, Türkiye’nin hiçbir yerinde, kapıları çalarak veya sokakta insanların yolunu keserek bağış talep etme veya ürün satma gibi bir uygulaması asla yoktur. Müftülüğümüz resmi bir kurumdur. Siz hayırseverlerimizin bağışları ancak yasal çerçevede, makbuz karşılığında ve usulünce kabul edilmektedir. Bu tür kişilerle karşılaşırsanız lütfen itibar etmeyiniz, kimliklerini görmek isteyiniz ve acil olarak ‘155 Polis İmdat’a ihbar ediniz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.