Diyarbakır

Diyarbakır'da "Hoş Geldin Bebek" Projesi

17:21 02 Mart 2017
Diyarbakır'da "Hoş Geldin Bebek" Projesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, doğum yapan kadın ile bebeklerin ihtiyacını karşılamak amacıyla "Hoş Geldin Bebek" Projesini başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Cumali Atilla'nın talimatıyla başlatılan proje kapsamında 25 bin aileye ulaşılacağı belirtildi.

İçinde bebek bakım seti ve anne için hastane kıyafetinin olduğu hediyelerin doğum yapan kadınlara ulaştırılacağı projenin 2 milyon 714 bin lira maliyetinin olduğu kaydedilen açıklamada, projenin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları kliniklerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Hüseyin Aksoy ve Atilla'nın katılımıyla start aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Atilla'nın "Projeyle annenin ve bebeğinin ihtiyaçlarını gidererek onlara destek oluyoruz. Çalışmalarımızla sosyal belediyecilik hizmetlerinin gereğini yerine getiriyoruz." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.