Diyarbakır

Diyarbakır'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

17:20 08 Mart 2017
Diyarbakır'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kermes kuruldu.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) gereği görevlendirilen Sur Belediyesi, Sur Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Ticaret Odası iş birliğiyle Gazi Caddesi'nde kurulan kermeste, kadınlar el emeği göz nuruyla yaptıkları eşyaları sergiledi.

İlçelerdeki halk eğitim merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin yaptıkları eşya ve yiyeceklerin yer aldığı kermeste, vatandaşlar dayanışma için alışveriş yaptı.

Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal ve Sur İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık da kermesi ziyaret ederek kadınlarla sohbet etti, onlara karanfil verdi.

Müzik seslerinin yükseldiği ilçede, vatandaşlar halay çekti, gönüllerince eğlendi.

Kursiyerlerden Aysel Katmış, AA muhabirine, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sur'da stant kurduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Temennimiz her günün kadınlar günü olmasıdır. Sadece kadınlara yönelik bir stant kurulduğu için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kadınları her zaman desteklemelerini bekleriz. Kadınlar evde oturmasın."

Filiz Çıplak da Bağlar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yaptıkları ürünleri Sur'da sergilediklerini belirtti.

Amaçlarının ailelerine katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Çıplak, "Eşime az da olsa destek olabilirsem ne mutlu bana. Birkaç parça ürünle başladım ve onları ilerleterek çeşitlendirdim. Eşim de bu konuda bana çok destek oluyor."

Bu tür etkinliklerin uzun süre devam etmesi gerektiğini ifade eden Çıplak, kadınların bu tür projelerle sosyal hayata katıldığını söyledi.

Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Sur ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına görevlendirilen Cumali Atilla ve kadınlar katıldı.

Etkinlikte kadınlar mahalli sanatçılar Ali Aktaş, İbrahim Candan, Hozan Fate ve Leyla Cengiz'in seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halay çekerek eğlendi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.