Diyarbakır

GÜNCELLEME - Diyarbakır'daki terör operasyonu: 2 şehit

22:20 19 Mart 2017
GÜNCELLEME - Diyarbakır'daki terör operasyonu: 2 şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 2 asker şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Kulp, Lice ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasındaki dağlık alanda PKK'lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet unsurları ve güvenlik korucularının katılımıyla 5 Mart'ta başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu" sürüyor.

Operasyonda çıkan çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler kaldırıldığı Diyarbakır'daki Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu.

Operasyon kapsamında 6 terörist de etkisiz hale getirildi.

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kulp, Lice ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasındaki dağlık alanda PKK'lı teröristlere yönelik TSK, emniyet unsurları ve güvenlik korucularının katılımıyla 5 Mart'ta başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu"nun sürdüğü bildirildi.

Operasyon kasamında, 19 Mart'ta Lice ilçesi Şenlik köyü ile Akçapınar mezrası sınırları içerisinde 2 farklı yerde bir grup terörist ile sağlanan silahlı çatışmada 6 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 M-16 piyade tüfeği, 5 kaleşnikov piyade tüfeği, 4 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 12 kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, 5 el bombası ve 480 muhtelif fişeğin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Teröristlerle girilen silahlı çatışma neticesinde 2 kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, söz konusu personel sevk edildiği Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara olumsuz hava ve iklim şartlarına rağmen artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği vurgusu yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.