Diyarbakır

Diyarbakır'da yetimler yararına ilahi konseri

19:28 26 Mart 2017
Diyarbakır'da yetimler yararına ilahi konseri

Diyarbakır'da yetim ve öksüzlerin yararına "Yetimler Yararına Konser” adıyla ilahi konseri düzenlendi.

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der) tarafından düzenlenen konserde Ender Tekin, Muzaffer Gürler, Selami Güneş, Bilal Güler, Mustafa Altuntop, Mehmet Ali Oğuz ve Grup Tillo sahne aldı.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen konser Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlandı.

İlahilerin seslendirilmesinin ardından bir konuşma yapan Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, yetimlere sahip çıkmak ümmetin bir misyonu ve görevi olduğunu söyledi.

Allah'ın kendilerine yetimleri gözetmeyi ve onları asla üzmemelerini emrettiğini belirten Tekdal, "Dünya bir yetimler deryasına dönmüş durumdadır ve rakam 400 milyon civarındadır. Bu rakamın Türkiye'deki karşılığı 600 bin civarındadır. Bu rakam maalesef her geçen gün tüm İslam coğrafyalarında artış göstermektedir. Yetimlerin gittikçe arttığı ve potansiyelinin gittikçe ilerlediği bir hazin tablo var karşımızda." diye konuştu.

"Allah Resulü, 'Yetim ağladığı zaman arş titremektedir' buyurmaktadır ve Rabbimiz o gözyaşlarına karşı "Kim ki bu yetimi sevindirirse ben de kıyamet günü onu sevindireceğim" diye emir buyurmaktadır" diyen Tekdal şunları kaydetti:

"Nasıl ki alemlere rahmetin adresi Mekke'nin yetimi Peygamber Efendimiz ise bugünde kurtuluşun ve rahmetin vesilesi yetimlerdir. Yetimler dünya yatırımının en önemli vesilesidir. Vakıf olup daha geniş imkanlarla daha fazla yetimlere ulaşmayı hedefliyoruz. Bunu gecen senenin başında başlatmıştık ve hamdolsun vakıf sürecimiz, şu anda mahkemenin olumlu bir kararıyla olumlu bir şekilde devam etmekte, inşallah hayırla neticelenir. Vakıf olarak tescil edilirsek bundan sonraki süreçte daha fazla yetime ulaşmaya hedefliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.