Diyarbakır

Belediye, bin 500 kişi kapasiteli aşevi yaptı

17:44 29 Mart 2017
Belediye, bin 500 kişi kapasiteli aşevi yaptı

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Bismil Belediyesinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) işbirliğiyle yaptığı bin 500 kişi kapasiteli aşevi törenle hizmete girdi.

Bismil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç'in talimatıyla belediye ve SYDV işbirliğiyle yapılan bin 500 kişi kapasiteli aşevi, törenle yapıldı.

Gülenç, törende yaptığı konuşmada, aşevinde muhtaç ailelere her gün bir öğün sıcak yemek verileceğini belirterek, aşevi sayesinde özelikle yaşlı olan, yemek yapma imkanın olmayan vatandaşlara sıcak yemek dağıtacaklarını söyledi.

"Bu sayede özelikle muhtaç ailelere ulaşma gayesindeyiz." diyen Gülenç, aşevinin hayırlı olmasını diledi.

Bismil SYDV Müdürü Yusuf Demir de aşevinin yaklaşık 120 bin liraya mal olduğunu anlatarak, kapasitesinin bin 500 olduğunu, başlangıç olarak 100 muhtaç aileye sıcak yemek vermeyi planladıklarını bildirdi.

Daha sonra aşevinin açılışı yapıldı, Gülenç ve beraberindekiler yemek dağıtım aracıyla ev ev dolaşarak yemek dağıtımında bulundu.

Gülenç, yemek dağıtımında vatandaşlara, "Bu yemek, devletin bir ikramı. Biz her zaman sizler gibi yalnız ve muhtaç insanlarımızın yanındayız. Bizler de sizin çocuklarınızız. Bir sorunuz, ihtiyacınız olduğu zaman bize söylemeniz yeterlidir. Size hizmet etmek için daima hazırız." dedi.

Aileler de yapılan yardımlardan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.

Açılışa ve yemek dağıtımına İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Şeyho ve İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.