Diyarbakır

Diyarbakır'da işitme engellilere "sessiz film" gösterimi

12:43 17 Mayıs 2017
Diyarbakır'da işitme engellilere "sessiz film" gösterimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinlikle işitme engelliler, yönetmeni ve oyuncuları işitme engelli olan "Gül Şifresi" adlı filmi izleme imkanı buldu.

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın vatandaşları belediye hizmetleri ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı ile yürütülen çalışmalar vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte işitme engelliler için "Gül Şifresi" adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürü Rıfat Mertoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da işitme engellilere yönelik ilk defa böyle bir etkinliğin yapıldığını söyledi.

Mertoğlu, etkinliğin yoğun ilgi gördüğünü, yaklaşık 100 işitme engellinin filmi izlediğini belirtti.

- "Sosyal belediyeciliğin bir gereği"

Filmin yönetmeni ve oyuncularının da işitme engelli olduğunu söyleyen Mertoğlu, Yönetmen Adem Akbulut'un da Ankara'dan gelerek etkinliğe katıldığını kaydetti.

Mertoğlu, "İşitme engelli kardeşlerimizi böyle bir etkinlik düzenleyerek mutlu etme çabası içerisindeyiz. Biz dezavantajlı grupların her zaman yanındayız. Özellikle engellilere yönelik her türlü yardım ve desteğimiz devam edecek. Bu yardımlar sosyal belediyeciliğin bir gereği." dedi.

Yönetmen Akbulut da işaret diliyle yaptığı açıklamada, ilk defa geldiği Diyarbakır'ı çok güzel bulduğunu, kente gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bu tür etkinliklerin devam etmesini dileyen Akbulut, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Akbulut, destek sunulması halinde güzel projeler ortaya koyabileceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.