Diyarbakır

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan:

15:34 26 Mayıs 2017
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan:

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "Türkiye'nin köklü bir zihniyet değişikliğine ihtiyacı vardır." dedi.

Bozan, partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretine değinerek, buradaki temel hedefin, İslam ülkelerini birbiriyle savaştırmak ve sünni ülkeler ile İran arasında bir savaş çıkartmak olduğunu söyledi.

Bölgedeki muhtemel bir Sünni ve Şii çatışmasının İslam alemi için bir yıkım olacağını vurgulayan Bozan, silah sanayisinin kar etmesi ve istihdam açısından ABD için bir bayram olacak, bu vesile ile İsrail'in güvenliği daha da güçlü bir şekilde sağlanmış olacağını belirtti.

Bozan, şunları söyledi:

"İslam dünyası tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar bölünmüş, parçalanmış, daha da vahimi kendilerini bu hale koyan düşmanlarından medet umar hale gelmiştir. Böyle bir dönemde Türkiye'nin köklü bir zihniyet değişikliğine ihtiyacı vardı. Karşı karşıya bulunduğumuz tehlike ve tehditleri idrak ederek, bunları savuşturacak yeni bir bir program ve vizyona ihtiyaç olduğu ortadadır."

Ayrıca, Diyarbakır'ın fethinin 1378. yılını kutlayan Bozan, yarın başlayacak ramazan ayını tebrik etti ve hayırlara vesile olmasını temenni etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.