Diyarbakır

Diyarbakır'da şehit ve gazi yakınları iftarda buluştu

21:26 27 Mayıs 2017
Diyarbakır'da şehit ve gazi yakınları iftarda buluştu

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesince şehit yakınları ve gazilere iftar verildi.

Bir otelde düzenlenen iftar programı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

Kayapınar Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, şehit ve gazi yakınlarıyla iftarda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehit ve gazi yakınlarının evlatlarını, can parelerini bu vatan için feda eden elleri öpülesi insanlar olduğunu söyleyen Kılıç, onlara verdikleri değeri göstermek maksadıyla ramazanın ilk iftarını onlarla birlikte açtıklarını ifade etti.

Kılıç, devletin her zaman şehit ve gazi yakınlarının yanında olduğunu ve onların bütün ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli çalışmaları yaptığını vurguladı.

Kayapınar Belediyesinin yıllarca farklı şekilde yönetildiğini söyleyen Kılıç, belediye olarak şehit ailelerine ve gazi yakınlarına verdikleri değeri göstermek maksadıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Kayapınar Belediyesinin ramazanda yapacağı hizmetler hakkında da bilgi veren Kılıç, şöyle konuştu:

"İki noktada iftar çadırımızı kurduk. Bugün iftarlarımız başladı. Yaklaşık 3 bin kişiye yemek veriyoruz. Yaklaşık 5 bin kişiye maddi yardımda bulunuyoruz. Engelli ve evde bakıma muhtaç vatandaşlarımız var, onlara iftar vaktinde sıcak yemeklerini gönderiyoruz. Kaymakamlık ve belediye olarak tüm imkanlarımızı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımıza sunmaya çalışacağız.”

Programdan sonra şehit ve gazi yakınlarının çocuklarına oyuncak hediye edildi.

İftar programına, Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Şükran Mermut, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, şehit ve gazi yakınları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.