Diyarbakır

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hutbe Yarışması"

15:49 17 Haziran 2017
"Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hutbe Yarışması"

Diyarbakır'da organize edilen "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hutbe Yarışması"na katılan imamlar, birinci olmak için minberde hutbe verdi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Sümer Camisi'nde gerçekleştirilen yarışmaya 8 ilden katılan imamlar, jüri önünde hutbe okudu.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçilecek bölge birincisinin Türkiye finaline gitmeye hak kazanacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl Türkiye genelinde imamlar ve müezzinler arasında etkili hutbe sunumu, Kur'an-ı Kerim'i okuma, ezanı güzel seslendirme ve hafızlık yarışmaları düzenlediğini kaydeden İşleyen, Mardin, Batman, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ ve Adıyaman'dan gelen yarışmacıların Diyarbakır'da yarıştığını belirtti.

Burhan İşliyen, şöyle konuştu:

"Böylesi yarışmaların amacı imamlarımızın güzel hutbe sunumuna teşvik edilmesidir. Her biri buraya gelerek mesleklerini en güzel bir şekilde icra ettiklerini gösterdiler. Birinci seçilecek arkadaşımızdan da Türkiye finalinde derece getirmesini bekliyoruz. Mübarek ramazan ayında bu tür çalışmaların ramazanın feyiz ve bereketinden istifade etmeye vesile olmasını Cenabı Hakk'tan niyaz ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.