Diyarbakır

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

14:12 23 Temmuz 2017
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, "Türkiye her zaman Filistin halkına destek olmuştur, bundan sonra da destek olmaya devam edecektir. Filistinli kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak görevimizdir." dedi.

Akar, İsrail’in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin yaptığı açıklamada, bu ihlallerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Diyarbakır kendileri için ne kadar anlamlı ve değerli ise Mescid-i Aksa'nın da o kadar değerli olduğunu dile getiren Akar, şunları kaydetti:

"Savaş, kan ve çatışmayla beslenen İsrail, batının sömürgeci ve emperyalist güçlerinin desteğini arkasına alarak Filistin topraklarındaki zulmüne pervasızca devam ediyor. Müslümanlara yönelik zulmün had safhaya ulaştığı bugünlerde birlik ve beraberliğin sağlanarak ümmetin mazlumlara sahip çıkması gerekiyor. İsrail’in yaptıkları uluslararası kanunlara aykırı. Batı dünyası yaşananlar karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor."

Akar, Türkiye'nin her zaman Filistin halkına destek olduğunu, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğini belirterek, şunları ifade etti:

"Filistinli kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak görevimizdir. Filistin davası bizim davamızdır. Filistinli kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak görevimizdir. Tüm İslam alemini İsrail'in bu tutumuna karşı demokrasi kuralları çerçevesinde tepki göstermeye davet ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.