Diyarbakır

HDP Sözcüsü Baydemir:

16:02 25 Temmuz 2017
HDP Sözcüsü Baydemir:

HDP Sözcüsü ve Şanlurfa Milletvekili Osman Baydemir, halkın vicdanına çağrıda bulunmak için alanda olduklarını iddia ederek, "Bugün burada oluşumuz bütün bu baskı rejimine karşı adaleti, vicdani bir direnişle koruma çabasıdır. Bugün burada oluşumuz, tüm insani değerlerimize saldırıya, 'hayır' haykırışımızı ifade etmek içindir." dedi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Ekin Parkı'nda HDP'li milletvekilleri ile açıklama yapan Baydemir, vicdan ve adalet hareketi için bölgede bulunduklarını belirtti.

Baydemir, şöyle devam etti:

"Bugün burada oluşumuz bütün bu baskı rejimine karşı adaleti, vicdani bir direnişle koruma çabasıdır. Bugün burada oluşumuz, tüm insani değerlerimize saldırıya, 'hayır' haykırışımızı ifade etmek içindir. Çok açık ve net bir dille ifade etmek isterim ki; 6,5 milyon insanın iradesi kelepçelenemez, seçme ve seçilme hakkı zindana konulamaz. Halkın hür iradesiyle vicdanıyla seçmiş olduğu belediye başkanlarına kayyum atanamaz. Buradan bir kez daha Selahattin Demirtaş'lara, Figen Yüksekdağ'lara Gülten Kışanak'lara ve cezaevinde olan, milyonlarca halkın temsilcisi seçilmişlere selam olsun. Onlar özgür olmadıkça bizler kendimizi özgür görmeyeceğiz."

Baydemir, HDP Eş Genel Başkanı Demirteş, onlar cezaevinde olduğu müddetçe "adalet ve vicdan nöbet"lerinin devam edeceğini aktardı.

Baydemir, şunları kaydetti:

"Meşru, demokratik, insani ve vicdani bir duruşla çabamızı, milyonların çabasıyla, vicdanlarımızı milyonların vicdanıyla buluşturacağız. Yalnız değiliz. Bugün burada 11 milletvekiliyle bu duruşu, vicdani ve adilane talebi haykırırken sanmayın ki bizler yalnızız. Biz biliyoruz bu coğrafyada bizler milyonlarız. Bu milyonlar mutlaka ama mutlaka bu coğrafyada eşitçe, özgürce, kardeşçe bir yaşamı inşa etmeyi başaracaklardır. Yargı tam bağımsız oluncaya, hür ve vicdanıyla karar alma safhasına gelinceye kadar vicdan ve adalet nöbetimiz devam edecek."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.