Diyarbakır

Bismil Belediyesi vatandaşa hizmette sınır tanımıyor

13:00 09 Ağustos 2017
Bismil Belediyesi vatandaşa hizmette sınır tanımıyor

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Bismil Belediyesi, altyapıdan üstyapıya, sosyal ve kültürel faaliyetlerden eğitimime kadar her alanda vatandaşa hizmetini sürdürüyor.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, yaptığı açıklamada, vatandaşların talepleri doğrultusunda kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullandıklarını belirtti.

Merkez ve kırsal mahallelerde yol yapım ve bakımı, okul ve Kur'an kursları çevre düzenlemesi, taziye evleri yapımı ve bakımı gibi birçok alanda vatandaşlara hizmet sunduklarını vurgulayan Gülenç, "Vatandaşlardan kendi alanıyla ilgili olarak gelen talep ve şikayetleri en kısa sürede cevaplayıp çözüme kavuşturan Fen İşleri Müdürlüğümüz, pek çok konuda Bismillilere hizmet veriyor." ifadelerini kullandı.

Gülenç, göreve geldikleri ilk günden itibaren alt ve üstyapı alanındaki çalışmalarına büyük önem verdiklerine dikkat çekti.

Daha hizmet gitmemiş çok sayıda mahallenin hizmet gördüğünü anlatan Gülenç, "Bizden önce yıllarca hizmet gitmemiş çok sayıda mahallesi olan ilçemizi, bugüne kadar ortaya koyduğumuz çalışmalarla her noktasına hizmet giden bir kent yaptık." dedi.

Fen İşleri Müdürü İrfan Aydın ise hızlı ve disiplinli bir çalışma temposuyla vatandaşlara daha güzel yaşama alanları oluşturmak için çaba harcadıklarını bildirdi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Ekiplerimizce planlaması yapılan çalışmalar kapsamında ilk etapta 40 mahallemizde kilitli parke, 40 bin metrekare asfaltlama, 4 bin 500 metrekare kaldırım çalışması yaptık. 75 kırsal mahallemizin köy içi yollarını ve 35 köy yolunda sathi kaplama çalışması ve birçok köye suvat yaptık. 45 mahallemize taziye evi ve cami inşaatına destek sunduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.