Diyarbakır

Vali Güzeloğlu Lice'de askerin bayramını kutladı

21:08 02 Eylül 2017
Vali Güzeloğlu Lice'de askerin bayramını kutladı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Lice ilçesinde bulunan Jandarma Karakolu ve üs bölgelerini ziyaret ederek, vatani görevini yapan askerlerin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Ziyarette, Vali Güzeloğlu'na, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan eşlik etti.

İlk olarak Lice ilçesi Üçdamlar Jandarma Karakolu'nu ziyaret eden Güzeloğlu, Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Abdullah Ocak, askerler, şehit köy korucusu aileleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Askerler ve şehit köy korucularının aileleriyle tanışan Güzeloğlu, herkesle tek tek bayramlaştı ve yakından ilgilendi.

Bölge hakkında komutanlardan brifing alan Güzeloğlu, daha sonra Dakyanustepe Jandarma Üs Bölgesi'ne geçti.

Üs Bölgesi ziyaretinde Vali Güzeloğlu’nu, Lice Kaymakamı Sinan Başak, Lice Cumhuriyet Savcısı Ümmügülsüm Gök, Üs Bölge Komutanı Binbaşı Cüneyt Kaya Düzbastılar ve askerler karşıladı.

Vatani görevini ifa eden Mehmetçiklere hitap eden Vali Güzeloğlu, askerlerin kurban bayramını kutladıktan sonra, yapılan yemek duasının ardından, askerlerle birlikte yemek yedi.

Askerlerle bir süre sohbet eden Güzeloğlu, karakolda görevli tankçı ve topçu birliklerin komutanlarından üs bölgesi hakkında bilgi aldı. Bayramlaşma ziyareti fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Güzeloğlu, son olarak bayramlaşma ziyaretini, Lice Tapantepe Jandarma Üs Bölgesine yaptı. Karşılamada Üs Bölge Komutanı Binbaşı Oğuz Çoban ve askerler yer aldı. Burada askerlerle bayramlaşıp onlara moral verdi.

Tapantepe Jandarma Üs Bölgesinde vatani görevini yapmakta olan er Mehmet Turan'ın babası Vakıf Turan ile telefonda görüşen Vali Güzeloğlu,Tapantepe Üs Bölgesine bayram kutlaması için geldiklerini bildirdi.

Güzeloğlu, mevzide hainlere karşı diğer arkadaşları, kardeşleri gibi dimdik duran aslan gibi bir evlat yetiştirdiği için Vakıf Turan'a teşekkür etti.

Tapantepe Üs Bölgesi'ni gezerek burada bilgi alan Vali Güzeloğlu, kendisine iletilen talepler doğrultusunda, eksikliklerin giderilmesi için devlet olarak ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Ayrıca üs bölgesinde görev yapan askerler için de bir spor merkezi yapılması talimatını verdi. Bayramlaşma ziyareti, Vali Güzeloğlu'nun üs bölgesi şeref defterini imzalamasının ardından, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.










YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.