Diyarbakır

Güneydoğu'da ilk ders zili heyecanı

14:16 18 Eylül 2017
Güneydoğu'da ilk ders zili heyecanı

Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te 2017-2018 eğitim öğretim yılı törenlerle başladı.

Diyarbakır'da Yenişehir İlkokulunda düzenlenen törene katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Arslan'ı öğrenciler okul bahçesinde çiçeklerle karşıladı.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, şarkılar seslendirildi, halk dansları gösterisi yapıldı.

Vali Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Diyarbakır'da 440 bin öğrencinin, bin 631 okuldaki 13 bin 927 derslikte 19 bini aşkın öğretmenle eğitime başladığını dile getiren Güzeloğlu, "Nereden gelirse gelsin, hain her türlü emel ve terör karşısında milletini ve devletini koruyan, sonuna kadar savunan bir tavra sahip bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda okullarımızda bu değerleri aşılayacak, aktaracak ve zenginleştirecek ilim, irfan ve sevgi ortamlarının olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Büyük bir millet olarak geleceğe kararlı ve emin adımlarla yapılan yürüyüşte eğitimi en öncelikli hedef olarak gördüklerine işaret eden Güzeloğlu, çocukların huzurlu bir eğitim alması için bütün okullarda irtibat görevlilerinin bulunduğunu aktardı.

Güzeloğlu, bu görevlilerin okul servislerinden başlayarak, huzur ve güven içerisinde eğitimin sağlanmasından doğrudan sorumlu olduğunu kaydetti.

Törenin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğrencilerle görüştü.

- Mardin

Mardin'de 215 bin öğrenci, 10 bin 200 öğretmen ile bin 126 okulda ders başı yapı.

Merkez Artuklu ilçesindeki Selahattin Eyyubi İlkokulunda düzenlenen törene Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, AK Parti milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı katıldı.

Yaman, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. 3 ay boyunca boş kalan okul bahçelerinin yeniden cıvıl cıvıl olmaya başladığına işaret eden Yaman, yaz tatilinde 14 okulun bahçesine çocuklar için havuz kurduklarını hatırlattı.

Yaman, "Bu havuzlar sayesinde çocuklarımız farklı bir eğitim almış oldu. İnşallah şubat tatili içinde buz pateni çalışması düşünüyoruz." dedi.

"Artık bu ülkenin parası dağa gitmeyecek." ifadesini kullanan Yaman, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanlığımız kasım ayında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak bana görev verdiler. O günden sonra dedik ki 'Artık bu ülkenin parası dağa gitmeyecek. Parayı siz değerli öğrencilerimize, kadınlarımıza, gençlerimize yani önce dezavantajlı gruplara sonra bütün şehre harcayacağız."

Milletvekili Çankırı da Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün adına yapılan okulun ekim ayında açılacağını belirtti.

Miroğlu ise bu okul sıralarında yeni Aziz Sancarlar yetişmesi için çocuklardan çok çalışmalarını istedi.

- Siirt

Siirt'te ilk tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Atatürk İlkokulunda devam eden törende konuşan Vali Vekili Bünyamin Kuş, eğitim öğretim sürecinin toplumların gelişmesinde en önemli etken olduğunu söyledi.

Eğitimin sadece mesleki açıdan düşünülmemesi gerektiğine işaret eden Kuş, "Aynı zamanda ahlaklı ve erdemli bireyler yetiştirmektir eğitim. Amaç aynı zamanda önce kendisine sonra ailesine, topluma, millete ve hatta insanlığa yararlı bireyler, bireysel ve toplumsal sorumluluğu olan insan yetiştirmektir." ifadesini kullandı.

Kuş, öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki diyaloğun önemine değinerek, öğrencilere başarı diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay da il genelinde 518 okulda 95 bin öğrencinin, 4 bin 300 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına başladığını söyledi.

Bu yıl yeniliklerle dolu bir eğitim öğretim yılına girildiğini anlatan Suay, "Okullarımız yenilendi, onarımdan geçirildi. Bunun yanında en çok bu yıl üzerinde duracağımız 51 alanda yeni müfredat programı uygulayacağız. Müfredat programları çerçevesinde kitaplarımız hazırlandı ve bugün itibarıyla öğrencilerimizin masalarına konuldu." dedi.

Suay, bazı okullarda yaşanan öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle giderileceğini sözlerine ekledi.

Tören, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek takdimi ile sona erdi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.