Diyarbakır

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

15:28 18 Eylül 2017
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Şırnak ve Bingöl'de 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Şırnak'ta TOKİ İlköğretim Okulunda düzenlenen törene Vali Mehmet Aktaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan Vali Aktaş, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Gelişmenin, kalkınmanın, huzurun ve güzel olan ne varsa hepsinin eğitimden geçtiğini belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"Siz değerli çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir gelecek hazırlamak, ülkemizde refahı, gelişmeyi, kalkınmayı, adaleti, huzuru hakim kılmak için devlet ve millet olarak her türlü imkanı seferber etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda ülkemizde bütçenin en büyük payı eğitime aktarılıyor. Bugün ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de eğitim öğretim imkanları çok daha iyi bir noktada. Yaklaşık 150 bin öğrenci Şırnak'ta bugün eğitim öğretime başlıyor."

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz da öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyerek, "Öğrencilerimiz kendilerini iyi yetiştirmeli, ülkesini ve milletini seven, eleştirel düşünme becerisine sahip, farklılıklara saygı duyabilen, erdemli insan olmak hedefinde hareket etmelidir." dedi.

Daha sonra Vali Aktaş ilk ders zilini çaldı.

Aktaş ve beraberindekiler öğrencilere kitaplarını dağıttı.

- Bingöl

Atatürk İlkokulunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bingöl Valisi Ali Mantı, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Bingöl'de okullaşma oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Mantı, kendilerine bu imkanı sunan devlete ve hükümete şükran borçlu olduklarını aktardı.

Eğitim ve öğretimin ülkelerin gelişmesindeki önemine değinen Mantı, "Cahilliği, fakirliği ve tefrikayı ancak eğitimle önleyebiliriz." diye konuştu.

Teröre karşı bir ve beraber olunması gerektiğini vurgulayan Mantı, bu konuda herkese büyük görev düştüğünü aktardı.

- İl Eğitim Tarihi Müzesi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) talimatıyla Bingöl'ün eski liselerinden İMKB Bingöl Anadolu Lisesi'nde, geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri, tarihi doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog ve fotoğrafların yer aldığı İl Eğitim Tarihi Müzesi açıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünce kurulan müzeyi gezen Vali Mantı, gazetecilere yaptığı açıklamada, MEB'in talimatıyla 81 ilde kurulan müzenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Burada şunu gördük ki ülkemiz yıllar içerisinde büyük mesafeler katetmiş ve ülkemizin daha da ileri mesafeler katedeceğine inanıyoruz." diyen Mantı, müzenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışa, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.