Diyarbakır

"7. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri"

18:05 19 Eylül 2017
"7. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri"

Diyarbakır'da "7. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri" gerçekleştirildi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Valiliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Diyarbakır Hipodromunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın güzel insanlarına hizmet etmekten gurur duyduklarını söyledi.

Güzeloğlu, Diyarbakır'ın çok köklü bir tarihin büyük bir şehri olduğunu belirterek, kentte var olan bütün değerleri yaşatmak, bütün değerleri gelecek kuşaklara aktarmak ve bu birikimi canlı tutmanın sorumlulukları olduğunu dile getirdi.

"Diyarbakır'ı tanımak ve anlamak, birlik ve beraberliğimize kattığı ortak ruhu zenginleştiren varlıklarını yerinde görmek adına bu etkinlikleri çok önemsiyoruz." diyen Güzeloğlu, Türkiye'nin her yerindeki hemşehrileri Diyarbakır'a beklediklerini aktardı.

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci de bir Diyarbakırlı olarak küçüklüğünde Diyarbakır karpuzu yetiştirdiğini söyledi.

Ünlü Diyarbakır karpuzunun nasıl yetiştirildiğini anlatan Ekinci, festivalin kentin her konuda tanıtımına vesile olmasını diledi.

Ekinci, kentin birçok özelliğinin ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Önümüzdeki yıllarda kentin turistik potansiyeli ile her türlü değerinin ortaya çıkarma konusunda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Ekinci, "Önümüzdeki yıl hipodromun ışıklandırması planlanıyor." diye konuştu.

Daha sonra "Diyarbakır Karpuzu Ağırlık Yarışması"nda dereceye giren üreticilere ödülleri verildi.

Yarışmada 52 kilogramlık karpuz ile üretici Adil Aydın birinciliği, 50 kilo 200 gram ile Hamit Atlı ikinciliği, 49 kilo 900 gram ile Mehmet Atlı üçüncülüğü elde etti.

"Karpuz Koşusu"nun da yapıldığı etkinlikler kapsamında fotoğraf sergisi izlenime açılırken, "Şirin At Titi" adlı çocuk oyunu sahnelendi.

Etkinlik alanında bulunan Diyarbakır karpuzu ve peyniri kullanılarak yapılan Türkiye haritası ilgi gördü.

Etkinliğe, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Akar ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.