Diyarbakır

Diz ağrısında uygulanan kök hücre tedavisi

16:49 22 Eylül 2017
Diz ağrısında uygulanan kök hücre tedavisi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Ağrı Kliniği, diz ağrılarına uyguladıkları kök hücre tedavisiyle Türkiye'nin birçok ilinden hastaya ulaştı.

DÜ Hastaneleri Ağrı Kliniği Algoloji-Ağrı Uzmanı Doç. Dr. Haktan Karaman, yaptığı açıklamada, ağrı nedeniyle şikayetleri olan hastalara ellerinde olan imkanlarla müdahale ettiklerini söyledi.

Kök hücre tedavisinin tıp alanında yeni sayılabilecek bir yöntem olduğunu belirten Karaman, şöyle konuştu:

"Daha önce tıbbın farklı alanlarında kullanılıyordu. Biz bu yılın başlarında ilk kez kullanmaya başladık. Tüm Türkiye'den bunu duyan hastalarımız hastanemize gelmeye başladı. Hastalarımızı bu yöntemle tanıştırdıktan sonra başarılı olursak çok mutlu olacağız."

Karaman, Türkiye'nin birçok ilinden hastaların kendilerini aradığını dile getirdi.

İstanbul'dan tedavi olmaya gelen Nuran Gül (55), uzun süreden beri diz eklemi ağrısı çektiğini belirterek, gittiği birçok sağlık kurumunda yapılan müdahalelere rağmen ağrılarından kurtulamadığını söyledi.

Gül, araştırmalar sonucu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri'ne başvurduğunu belirtti.

Hastalığından dolayı çok sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Gül, "Hareketlerim tamamen kısıtlandı. Son zamanlarda yürüyememe ve normal işlerimi yapamamaya başladım. Ağrılarım gittikçe artmaya başladı. Izdırap veriyordu. Yaşama sevincim kalmadı gibi birşey oldu." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.