Diyarbakır

"Diyarbakır Ev'leniyoruz Fuarı" açıldı

15:53 12 Ekim 2017
"Diyarbakır Ev'leniyoruz Fuarı" açıldı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organize edilen "Diyarbakır Ev'leniyoruz Fuarı" kapılarını açtı.

Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın herkes tarafından tanınan, bilinen bir kent olduğunu ve önem sırasına göre Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Diyarbakır'ın sahip olduğu pozitif potansiyelin dışında malesef negatif unsurlarla da tanındığını belirten Helvacı, şöyle devam etti:

"Bu kentin bu durumunu, algısını bir makus talih olmaktan çıkarmanın en önemli koşulu 3 şeydir. Birinci koşul şehrin sahip olduğu birikimdir. Diyarbakır'da bu kadim kent kavramıyla ifade ediliyor. Bu konuda bir sıkıntısı yok. İkinci olarak sosyal ve kültürel hareketlilik konusunda yapılması gerekenler var ancak Türkiye'nin önde gelen hareketli kentlerinden biridir. Üçüncü ise şehrin sahip olduğu ekonomik potansiyeldir. Bu üç unsuru doğru parametler üzerinde harekete geçirip işlettiğiniz zaman o şehir kendisine ait başka oyunları da bozacak hale gelecektir."

Helvacı, kentte uzun süre fuar yapılamadığını ifade ederek, "Şehrimiz bu süreci hızlı bir şekilde aşmaya niyetlidir. Fuarda yer alan firmaların uluslararası fuarlarda yer alması için çalışma yapılmalıdır. Bu tür fuarlar hem yerel hem ulusal hem de uluslararası mevcut potansiyelin geliştirilmesinde ve tanıtılmasında çok büyük rol oynar." dedi.

- Fuar'da nikah

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen fuarda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Nikah Dairesi Müdürlüğünce bir çiftin nikahı kıyıldı.

Daha sonra Helvacı, TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar standları gezdi.

Fuarda, konut projeleri, mobilya, aksesuar, dekorasyon ürünleri, züccaciye ürünleri, gelinlik, damatlık, abiye, çeyiz, halı, düğün organizasyonu, beyaz eşya ve yöresel lezzetler sergileniyor.

Fuar, 15 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.