Diyarbakır

"Biz Anadoluyuz Projesi"

12:41 19 Ekim 2017
"Biz Anadoluyuz Projesi"

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Diyarbakır'dan 546 öğrenci Çanakkale ve İstanbul'a gitti.

Bakanlık tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanacak olan Diyarbakır'daki 6 bin 500 öğrenci, gruplar halinde gezilere başladı.

İlki geçen hafta Çanakkale'ye gerçekleştirilen gezinin 2'nci ayağında 182 erkek öğrenci Çanakkale'ye, 182'şer kız ve erkek öğrenci de İstanbul'a uğurlandı.

Havalimanında düzenlenen uğurlama törenine katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İçişleri Bakanlığınca başlatılan, Bakan Süleyman Soylu'nun öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, ülkenin geleceği çocukların kaynaşması için Çanakkale ve İstanbul'a gidecek olan kafileleri uğurlayacaklarını söyledi.

Çocukların yaşadığı coşku ve sevincin her şeyin ötesinde olduğunu aktaran Güzeloğlu, "Bu proje kapsamında Diyarbakır'ın 17 ilçesinden 6 bin 500 çocuğumuzdan 4 bin 500'ü İstanbul, 2 bini de Çanakkale'ye gidecek." dedi.

Gençlerin İstanbul ve Çanakkale'de tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri göreceklerini dile getiren Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Oradaki valilerimizin ev sahipliğinde, kurumlarımızın iş birliğinde unutulmaz bir süre geçirecekler. Bu kapsamda özellikle Çanakkale'de bu toprakları vatan yapan imanın, bize vatan olarak bırakan şuurun, o topraklarda koyun koyuna yatan bu vatanın bütün evlatlarının mezarlarını ziyaret edecekler. Atalarının ruhlarına Fatiha okuyacaklar. Onların huzurunda, bu ülkeye onlar kadar kararlı bir şekilde savunma, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde geleceğe taşıma noktasında çok açık bir kararlılığı da ifade edecekler."

Çanakkale gezisine gidecek olan 13 yaşındaki Berdan Ateş, hayalini kurduğu yerlere gideceği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Jinda Turgut (13) da ilk defa İstanbul'a gideceği için heyecanlı olduğunu, Sultan Ahmet Camii'ni görmeyi çok istediğini söyledi.

İstanbul'a gideceği için çok mutlu olduğunu belirten Avşin Özdaş (13) ise etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Uğurlama törenine, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Kayapınarı Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.