Diyarbakır

İmam hatip okullarının kuruluş yıl dönümü

17:04 19 Ekim 2017
İmam hatip okullarının kuruluş yıl dönümü

Diyarbakır'da, İmam Hatip okulları kuruluşunun 104. yıl dönümü törenle kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikle, "104 Yıllık Kutlu Yolculuk" adlı belgesel film gösterildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, İmam Hatip okullarının önemine değinerek, bu okul mezunu olmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

Aslan, şunları kaydetti:

"Yaşanan zulümden sonra çok şükür bugün İmam Hatip mezunu bir Cumhurbaşkanımız var ve ben de İmam Hatipli bir İl Milli Eğitim Müdürü olarak karşınızda bulunmanın gururunu yaşıyorum. Siz doğru bildiğiniz, hak bildiğiniz yolda yürürseniz asla ve asla sizi kimse hedefinizden vazgeçiremez. Bu halk size imam hatipli olduğunuz için farklı bir misyon yüklemiştir. Sizler de bu misyonu devam ettirmek zorundasınız."

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de kendisinin de bir İmam Hatip okulu mezunu olduğunu anımsatarak, İmam Hatip öğrencileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Rektör Gül, değerlerine sahip çıkan bir neslin yetişmesi için İmam Hatip okulu öğrencilerine önem verdiklerini belirtti.

Diyarbakır İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Siraç Öztoprak ise selamlama konuşması yaptı.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Necdet Güler, Merkez İlçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmaların ardından programa katılan öğrencilere kura ile bisiklet hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.