Diyarbakır

"Bu coğrafyanın en büyük silahı birlik, beraberlik ve kardeşliğidir"

17:24 11 Kasım 2017
"Bu coğrafyanın en büyük silahı birlik, beraberlik ve kardeşliğidir"

Gazeteci ve yazar Adem Özköse, "Anadolu, yalnızca bu topraklar değildir. Anadolu demek, Kahire ve Gazze demektir. Bu coğrafyanın da en büyük silahı birlik, beraberlik ve kardeşliğidir." dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Şubesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, "Müslümanlar Dünyaya Umut olabilir mi?" konulu konferans düzenlendi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansta konuşan gazeteci ve yazar Özköse, Diyarbakır'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kente gelirken büyük heyecan yaşadığını belirtti.

Diyarbakır'ın Türkiyi için önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Özköse, "İstanbul, Ankara ve Konya'nın huzurlu olmasının bir yolu da buradan geçiyor. Ben Samsunluyum, Karadenizliyim. Türk, Kürt, Arap İslam ile her şeydir. İslamsız hiçbir şeydir." diye konuştu.

Fikirler nasıl olursa olsun Türkiye'de insanların birbirleriyle konuşabilmesi gerektiğine işaret eden Özköse, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da doğudaki Kürt de batıdaki Türk de omuz omuza vererek bu vatana ve millete sahip çıktı. Hepimiz Türkiye gemisindeyiz. Birbirimizi anlamalıyız. 15 Temmuz'da olduğu gibi. O gün insanlar vatanı ve milleti için şehit oldu."

Türkiye'nin birçok ülke için umut olduğuna dikkati çeken Özköse, Türkiye'nin dünyada umut olarak görüldüğünü aktardı.

Özköse, "Anadolu, yalnızca bu topraklar değildir. Anadolu demek, Kahire ve Gazze demektir. Bu coğrafyanın da en büyük silahı birlik, beraberlik ve kardeşliğidir." ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Teşkilat Başkanı Barış Oktay tarafından Özköse'ye plaket verildi.

Özköse, daha sonra konferansa katılanlara kitap imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.