Diyarbakır

Sur'daki terör mağdurları evlerine kavuşuyor

15:21 15 Kasım 2017
Sur'daki terör mağdurları evlerine kavuşuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör mağduru aileler için yaptırılan konutlar için kura çekimi gerçekleştirildi.

Sur'da geçen yıl terör örgütü PKK mensuplarının kazdıkları çukurlar, kurdukları barikatlar ve tuzakladıkları patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu ilçede oluşan tahribatın giderilmesi için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ olmak üzere ilgili kurumlarca başlatılan çalışmalar hızla sürüyor.

Bu kapsamda, tarihi Sur ilçesindeki terör mağdurları için Üçkuyular mevkisinde ilk etapta yapımı tamamlanan 238 konut için Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bilgin, terör mağdurları için bakanlığın Çölgüzeli ve Üçkuyular mevkilerinde TOKİ aracılığıyla 5 bin 637 konut yaptığını belirterek, bunlardan 795'inin tamamlandığını söyledi.

- "Mimariye uygun bin 500 konut yapılacak"

Bugün ilk etapta 238 hak sahibi için kura çekimi yapıldığına işaret eden Bilgin, şöyle konuştu:

"Konutların tamamı 2 ay içerisinde tamamlanacak. Bunların niteliği ve mevkisi de çok iyi. Bakanlık olarak ayrıca Sur ilçesinde örnek 44 konut yaptık. Burada etap halinde yöresel mimariye uygun bin 500 konut yapılacak. Bin 300 hak sahibi bedelini istedi, onlara da ödeme yaptık. Burada sadece konut yapmıyoruz, kenti turizm merkezi haline dönüştürüyoruz."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ayrıca Sur ilçesindeki İçkale ve Dicle Vadisi'nde çevre düzenlemesi ile Gazi ve Melik Ahmet Caddelerinde sokak sağlıklaştırması yaptığını anımsatan Bilgin, esnafın sokak sağlıklaştırmasından büyük memnuniyet duyduğunu aktardı.

- Eve kavuştukları için çok mutlular

Kura çekimine bazı aileler yakınlarıyla katılırken, yeni ve modern eve kavuşmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Terör mağdurları kendilerine bu imkanı sunan yetkililere teşekkür etti.

Hak sahiplerinden Rabia Büyük, saldırıların ardından Sur'dan ayrılarak Bağlar ilçesinde kiralık bir evde yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Evinin yıkıldığını dile getiren Büyük, "Devletime teşekkür ediyorum, herkese hayırlı olsun. Yeni eve kavuşacağımız için çok mutluyuz." diye konuştu.

Kura çekimine Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen ve hak sahipleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.