Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar:

16:45 19 Kasım 2017
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar:

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, yapılacak il kongresinde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Akar, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti tüzüğü gereği Türkiye'de kongre sürecinin başladığını anımsatarak, eylül ayı itibarıyla büyük oranda ilçe kongrelerini yaptıklarını söyledi.

Kalan birkaç ilçenin de kongrelerinin kısa zamanda tamamlanacağını ifade eden Akar, ilçelerdeki kongrelerin çok kalabalık, coşkulu bir şekilde geçtiğini aktardı.

Akar, partilerinde dün itibarıyla il kongreleri sürecinin de başladığını dile getirerek, "Yakın zamanda inşallah Diyarbakır'ın kongre tarihi açıklanır. Bizler de bu kongre süreci içerisinde vazifeyi bir başka arkadaşa, partilimize devredeceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin çok güçlü bir siyasal geleneği temsil ettiğini, dünyanın en güçlü sivil siyasal hareketlerinden biri olduğunu anlatan Akar, şöyle devam etti:

"AK Parti sadece bir siyasi parti değil hakkı temsil eden mazlumların sesi olan bir davadır. Buradaki arkadaşlarımızın tamamı bu davanın neferleri olarak yetiştiler. Bizden önceki arkadaşlarımız büyüklerimiz hizmet eden insanların bıraktığı yerden biz bayrağı devraldık ve bugünlere ulaştık. Bizden önce hizmet etmiş olan bütün kardeşlerimize bugün belki hayatta olmayan insanlar var. Allah cümlesine rahmet eylesin bu davaya emeği olan herkesten Rabbim razı olsun."

Akar, AK Parti'nin, Diyarbakır'da çok güzel çalışmalar yaptığını ve daha güçlü bir şekilde 2019, 2023 hedeflerine doğru ve kararlı bir şekilde yürüyeceğini dile getirdi.

Partide 14 yıldır çeşitli kademelerde görev aldığını, son 3 yıldır da zahmetli bir dönemde il başkanlığını yürüttüğünü ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Sur ve Silvan hadiselerinin oluşturmuş olduğu mağduriyetleri yaşadık. 15 Temmuz'da bu arkadaşların hepsi, bu ekip, Diyarbakır ak kadroları, sahada meydanda oldular. Alçak darbe girişimine karşı günler ve haftalar boyunca uyumadan, dinlenmeden arkadaşlarımız hep sahadaydı. Seçim çalışmalarında mağdurların ihtiyaçlarının giderilmesinde terör mağduru insanların yanında yer alma konusunda bütün arkadaşlarımız sahada çalıştı. Bu kutlu davada yürürken Deryan Aktert, Orhan Mercan evlatlarımızı yitirdik. Onları rahmet ve şükranla yad ediyorum. Bu aziz şehitlerimizin de partide emeği geçen insanlarımızın dualarıyla bizim kadrolarımız dimdik ayakta. Birlik ve beraberlik içerisinde bize gösterilen istikamet doğrultusunda hedeflerimize doğru yürüyeceğiz. Önümüzde bir süreç var ve bu süreç içerisinde inşallah aday olacak kardeşlerimizden birisine emaneti devretmiş olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.