Diyarbakır

Bismil'de yoksul aileye destek

14:52 28 Kasım 2017
Bismil'de yoksul aileye destek

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından yoksul aileye destek verildi.

Bismil Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Mustafa Eken, yaptığı açıklamada, Duru ailesinin 3 çocuğunun bulunduğunu, anne Şükran Duru'nun trafik kazasında çocuğunu kaybetmesi sonucu ruhsal bir travma yaşadığını, bu nedenle çocuklarına ve evine gereken bakımı yapamadığını söyledi.

Babanın da sara hastası olduğu için ailesinin geçimini yapamadığını kaydeden Eken, bu nedenle aileye sahip çıktıklarını, evin temizlenmesini sağladıklarını belirtti.

Bismil Belediyesi evde bakım hizmetleri ekiplerince her hafta evin temizliğinin yapılacağını ifade eden Eken, şöyle konuştu:

"Bu aile için Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç'ten yardım talep ettik. Gülenç yardım talebimizi geri çevirmeyerek her konuda yardımcı olacağını söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile aileye eşya, gıda yardımı ve aş evinden düzenli olarak sıcak yemek yardımı sağlanacak. Aile, sağlık kontrolünden geçirilecek."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.