Diyarbakır

"Biz Anadoluyuz Projesi"

10:42 23 Aralık 2017
"Biz Anadoluyuz Projesi"

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden 66 öğrenci Çanakkale'ye uğurlandı.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Bismil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, Diyarbakır Havalimanı'nda öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Gülenç, proje kapsamında öğrencileri Çanakkale'ye uğurladıklarını belirterek, "Çocuklarımızı heyecanlı ve mutlu gördük. Çocuklarımız neredeyse ilk kez uçağa biniyor ve Çanakkale'ye gitme imkanı buluyor. Gittikleri yerlerde valiliklerimiz çok güzel programlar hazırladılar." dedi.

Proje kapsamında, öğrencilerin tarihi yerleri ziyaret edeceğini kaydeden Gülenç, çocukların, Çanakkale şehitliklerini gezme imkanı bulacağını, akranlarıyla bir araya gelerek yeni arkadaşlıklar edineceklerini söyledi.

Öğrencilerden Abdullah Özdemir de geziye katıldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Çanakkale'de şehitliği ziyaret edeceklerini dile getiren Özdemir, "Atalarımızın, dedelerimizin şehit olduğu yerleri göreceğiz. İlk defa uçağa bineceğim. Çok heyecanlıyım." diye konuştu.

Hatip Yetek ise Çanakkale'ye gittiği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.