Diyarbakır

Diyarbakır'da kadınlara bağımlılıkla mücadele eğitimi

16:18 27 Aralık 2017
Diyarbakır'da kadınlara bağımlılıkla mücadele eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy Kadın Yaşam Merkezi'nde farklı branşlarda kurs gören kadınlara bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, tarafından verilen eğitimde, Yeşilay Cemiyeti'nin tarihi anlatıldı.

Öger, bağımlılığın uyuşturucu, sigara, alkol, kumar ve teknoloji şeklinde kendini gösterdiğini belirterek, bağımlılığın nasıl geliştiğini aktardı.

İstatistik bilgiler eşliğinde sigara kullanımının zararlarına değinen Öger, sigara bağımlılığı nedeniyle her 8 saniyede 1 insanın yaşamını yitirdiğine dikkati çekti.

Dünyada her yıl 6 milyon, Türkiye'de ise 100 bin insanın sigaraya bağlı hastalıklar yüzünden hayata veda ettiğini dile getiren Öger, ekonomik olarak da sigarının zararlarını anlattı.

Sigarayı bırakmak için Alo 171 hattına başvuru yapılabileceğini belirten Öger, sigarayı bırakma poliklinikleri hakkında kadınları bilgilendirdi.

Uyuşturucu bağımlılığının kaza, sağlık, korku, denge kaybı, beslenme sorunu gibi birçok zararına değinen Öger, kullanıcıların bazı gerekçeler öne sürdüğü ve bu gerekçelerin kabul edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Eğitime, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla'nın eşi Lütfiye Atilla da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.