Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden gıda denetimi

13:39 28 Aralık 2017
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden gıda denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, yeni yılın yaklaşmasıyla gıda ürünleri üreten, satan, işleyen ve depolayan iş yerlerini denetledi.

İki ekibin yaptığı denetimlerde, tatlı imalathaneleri, marketlerin kasap, sebze, meyve reyonları ve kuruyemiş imalathaneleri kontrol edildi.

Özellikle gıda ürünlerinin son kullanılma tarihlerine ve hijyene önem verilen denetimlerde, eksik görülen konularda işletme sahipleri uyarıldı.

Denetimler konusunda bilgi veren Sağlık Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, belediye olarak gıda denetimlerini sıklaştırdıklarını söyledi.

Amaçlarının vatandaşlara hem yıl içerisinde hem de özellikle yeni yıla girerken sağlıklı gıda sunumu yapmak olduğunu aktaran Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Hem denetim yaptığımız kuruluşların eksikliklerini tespit etmeyi hem de çalışanlara hijyen eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecek. Kanatlı hayvanlara ve kırmızı ete yönelik de denetimleri artırdık. Bozuk gıdaların tespitini yapıp imhasını sağlıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.