Diyarbakır

Diyarbakır'da KYK Tematik Kış Kampı

12:05 15 Ocak 2018
Diyarbakır'da KYK Tematik Kış Kampı

Diyarbakır'da, Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) 6 ildeki yurtlarında kalan 150 öğrencinin "Türk İslam Sanatları Kampı" başladı.

Süleyman Bin Halid Kız Yurdunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen kampa Balıkesir, Çankırı, Tekirdağ, Kırklareli, Rize ve Manisa'dan gelen 150 öğrenci katılıyor.

Yurtlarda barınan gençlerin serbest zamanlarını iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen kampta, 5 gün boyunca öğrencilere ebru sanatında şiire, minyatürden hat sanatına kadar birçok alanda uygulamalı eğitim verilecek. Etkinlikler kapsamında misafir öğrenciler, Diyarbakır'ın tarihi ve doğal güzelliklerini gezecek.

Açılış programında konuşan KYK İl Müdürü Metin Yılmaz, "Diyarbakır, yazarları, şairleri, misafirperverliği ve kadirşinaslığıyla tanınması gerekirken yıllarca hep terörle anıldı. İnşallah bu 5 günlük Diyarbakır ziyaretinizde ve özellikle tarihi mekanların ziyaretinde Diyarbakır'ın gerçek yüzünü, misafirperverliğini kendi gözünüzle göreceksiniz. Yaşadığınız yerlere gittiğinizde de bunu anlatarak, ön yargıyı yok edeceksiniz." diye konuştu.

KYK Genel Mudur Yardımcisi Recep Ali Er'in de katıldığı program, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı'nın "İslam Sanatlarının Alın Yazısı: Hat" konulu dersiyle devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.